Buna, ma numesc Ovidiu, am nevoie de ajutor . Am sa fiu cat de scurt posibil : in data de 18.07.2014 am fost oprit de un echipaj civil (mentiinez nu sa intamplat accident) , m-i sa cerut documentele si intrebat daca am consumat alcool , am raspuns ca da, au chemat un echipaj de politie, am suflat in etilotest a iesit 0,6. Mi-au zis ca limita in germania e 0.5 si au spus ca sunt nevoit sa merg cu ei la o probla biologica. Am acceptat fara nici o problema, dupa cum se cunoaste deja in sange numarul este dublu, 1,2 .
Problema este in felul urmator, sunt foarte constient de greseala facut si consider ca ce va urma practic merit , in mod sigur nu voi mai repeta asta in viata mea, ce as vrea sa stiu e urmatoarele:
- detin carnetul cu gradele ABCE de aproxiativ 6 ani ( fara absolu nici o proiblema , ma refer accident sau amenzi)
- este prima data in viata mea cand am probleme cu politia
-cooperarea cu agentii fara comentarii inutile
As vrea sa stiu la ce ma astept , fara un avocat care sa ma reprezinte, din cate am inteles daca detii carnetul mai mult de 3 ani vechime fara probleme pedeapsa scade, daca este prima abatere din nou scade practic se tine de mai multe detalii.
Va multumesc
cunosc foarte bine regulile lor , si credeti-ma ca daca este asa cum ati povestit , ati scapat ca prin urechile acului de arestare.
sunt de parere sa lasati lucrurile de decurga de la sine . nu fortati nota inainte de a se da o sentinta , apoi in fuctie de verdict , sa consultati un avocat neamt, nicidecum avocat roman cunoscator de germana...
daca cumva intanta considera ca s-a gresit in cazul dumneavoastra , se va rezolva si veti primi si scuze din partea justitiei germane...dar la 1,6 , la ei se lasa cu arest.
eu va urez succes , si sperr sa fiti , sa zicem , mustrat , dar trebuie sa asteptati .
deci in cazul in care doresc sa ma informez in legatura cu dosarul meu sau in ce stadiu e problema mea, ma pot deplasa la oficiul de politie care a efectuat operatiunea? sau va trebui sa astept raspunsul ? ( va veni prin posta , idee cat va dura pana se va ajunge la verdict?)
Este vorba de legislatia din Germania, eu personal nu o cunosc, dar nu poate fi foarte diferita de cea din tara noastra, in Romania in aceleasi conditii vi se intocmea dosar penal, va sfatuiesc sa va gasiti un avocat local care sa va indrume ce sa faceti, macar la o consultatie sa mergeti pentru a aflla posibilele implicatii, este posibil sa va treziti condamnat in Germania daca fapta este considerata infractiune.
asteptati raspunsul prin posta , il traduceti , apoi il analizati.
dupa toate acestea , daca vreti sa mergeti mai departe puteti sa mergeti . dar sa stiti ca in privinta aplicarii legilor , nemtii sunt foarte corecti .nu are rost sa mergeti acolo sa "zgandarati" lucrurile , poate se pune in aplicare arestul , si daca tot sunteti acolo...sunteti bineprimit . =D>