buna ziua, as dori sa plec de la locul de munca fara a sta in preaviz dar angajatorul imi v-a inchide contractul de munca cu incompetenta profesionala.are acest drept sa faca acest lucru?mentionez ca lucrez ca vanzator iar incasarile sant foarte mici,ei considerand ca acest lucru se intampla din cauza mea.
va multumesc
1. Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
2. Concedierea pentru necorespundere profesionala trebuie sa urmeze o anumita procedura.
Concedierea salariatului pentru motivul prevazut la art. 61 lit. dC.mun. poate fi dispusa numai dupa evaluarea prealabila a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia, prin regulamentul intern.
Ce pot face?
marianelena
Am contract de munca din 19.03.2007,astazi am fost chemata de sef ,care mi-a comunicat ca de maine(3.12.2009)face actele pt. desfacerea contractului de munca ... (vezi toată discuția)
Concediere
chance1
Buna ziua! Lucrez la o firma de cablaje electrice pentru masini de 7 ani. Acum cateva saptamani mi s-a desfintat postul si lucrez pe banda(nu stiu daca stiti ... (vezi toată discuția)