avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare cu suspendare

daca un tînar 21 ani a savîsit o infractiune de furt calificat ( pe timp de noapte si împreuna cu o alta persoana si la cîteva zile sa repetat infractiunea la o alta locatie sa furat drujba ,picamar, bormasini ,aparat sudura .) in parte prejudiciul a fost recuperat. Mentionez ca este prima abatere , nu a mai savirsit fapte care sa fie iin fata justitiei . Întrebare -daca exista posibilitatea de a fi cond, cu suspendare ? s-au care este cea mai grea pedeapsa care o merita ? MULTUMESC ! ( daca se poate un raspuns cit mai clar )
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:26, 31 Iulie 2014
stimate utilizator:...un raspuns cat mai clar nu avem cum sa va dam, chiar daca am vedea dosarul de urmarire...depinde foarte mult de cum apreciaza procurorul probele din dosar, cum se prezinta respectivul tanar si ce impresie face, depinde de completul de judecata, cum sunt judecatorii ce vor dispune pedeapsa... Ca avocat va pot spune, cu toata sinceritatea, ca am avut situatii cand in acelasi dosar la fond s a pronuntat o solutie...2 ani cu suspendare, a mers la recurs, din cauza unui viciu de procedura s a intors dosarul la fond si a judecat evident, alt complet care a dat o pedeapsa mai blanda... asa ca, noi putem doar sa speculam aici.. precisi in nici unul din cazuri nu putem fi deoarece nu vedem actele
Impăcarea înlătură răspunderea penală, acoperiti prejudiciul si cautati sa va impacati cu persoanele vatamate. Se poate incheia si un acord de mediere, efectul este acelasi, clasare in faza de urmarire penala si incetare procesului penal in faza judecatii.
Retineti totusi ca, impăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.
Da, impacarea partilor si acoperirea prejudiciului ar face sa nu mai fie tras la raspundere penala.
Este cea mai simpla varianta.

Se poate ajunge si la o pedeapsa cu suspendare daca nu se impaca dar depinde foarte mult unde se judeca procesul.
Inprovincie din ceea ce am observat se cam aplica pedepse cu executare tot la fel cu se aplica si cu suspendare in mod oarecum egal...
La Bucuresti sansele la suspendare sunt mult mai mari intrucat acuzatii isi angajeaza avocat si se apara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului? puncuskaa puncuskaa au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut ... (vezi toată discuția)
Condamnarea in prima instanta poate fi schimbata daca e platit prejudiciul si retrasa plangerea? AliceBv AliceBv Buna ziua, As dori sa aflu ,in cazul a doua persoane condamnate, in prima instanta, la inchisoare cu executare(10 luni) pt delapidare, daca una dintre cele ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa penala nutzzu nutzzu Buna ziua. As dori sa am un raspuns la urmatoarea speta in care autorul este o ruda a mea: Un inculpat este condamnat de prima instanta intr-un dosar ... (vezi toată discuția)