avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre uzucapiune

Buna ziua.V-as ruga frumos sa-mi spuneti, la intentarea actiunii de uzucapiune pe numele cui trebuie sa fac actiunea,avand in vedere faptul ca mama este titulara de rol iar aceasta a decedat?Daca nu cunosc domiciliul proprietarului,mama a cumparat terenul de la dansul acum 40 de ani cu chitanta de mina si nu stim nimic despre acesta,mai pot intenta actiune de uzucapiune?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:29, 27 Iulie 2014
faceti uzucapiune in numele dvs si a celorlalti mostenitori daca mai exista...si in judecata trebuie dat cel ce are titlu de proprietate asupra terenului vandut mamei dvs cu inscrisul sub semnatura privata ce il aveti dvs... e o procedura laborioasa dar cu sanse de succes daca e facuta corect
Calitate procesuala pasiva vor avea mostenitorii persoanei de la care a cumparat mama acum 40 ani (care banuiesc a decedat ca si mama).
Actiunea o faceti in numele dvs daca stapanati in continuare terenul mamei si achitati impozitul aferent.

Va trebui sa actionati in judecata pe proprietarul cu acte, sa ii indicati adresa de domiciliu exacta. Daca nu mai traieste, atunci tb indicati mostenitorii acestuia.

Genul acesta de dosare sunt destul de complicate si dureaza destul de mult, de aceea v as sfatui sa angajati sau macar sa consultati un avocat inainte de a incepe demersurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatarea dreptului de proprietate davidescu davidescu Buna ziua . Sunt nou inscis al forumului si va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : sunt mostenitorul unui defunct care in anul 1966 a vandut un teren ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara si intabulare madalinbm madalinbm Buana ziua. Ma numesc M.B. Socrul meu care se numeste B.I. detine o casa mostenire de la parintii sai ce au decedat. Tatal sau a decedat in 1981. De pe urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire????? emy23 emy23 BUNA.nici nu stiu cum sa incep...casa in care sta familia mea (mama si fratii) este pe numele bunicului meu.(decedat de 30 ani)pamantul pe care este construita ... (vezi toată discuția)