avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Procuror criminalist
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Procuror criminalist

Bună ziua! Am 13 ani şi îmi doresc să devin procuror criminalist. Aşi vrea să ştiu cât mai multe despre studiile pe care trebuie să le urmez pentru această meserie.Deci, întrebările mele sunt:
1.La liceu, ce trebuie să studiez (studii sociale/matematică-informatică) pentru a urma după o facultate de drept?
2.Câţi ani durează facultatea de drept?
3.Ce variante ai pentru a deveni procuror (exceptând examenul INM)?
4.Cum să avansezi de la procuror, la procuror criminalist?
5.Cât are salariul un procuror criminalist (aproximativ)?
Vă rog frumos să îmi răspundeţi la cele 5 întrebări, doar dacă ştiţi.
Cel mai recent răspuns: AmaliaBeatrice , utilizator 01:31, 25 Octombrie 2020
Nu știu de unde aveți aceste informații, dar nu prea au nici olegătură cu realitatea (nici cele referitoare la salarii, nici cele referitoare la distincția dintre procurori și judecători, etc).
V-ați format o părere greșită despre toate astea.

Dar va rog... de ce nu elucidati dvs. aceasta problema? Mai explicati-mi, inca o data, toti pasii necesar pentru a ajunge criminalist? Ce inseamna criminalist in Romania? Cu ce se ocupa, mai exact?

Nu de alta, dar suna atat de interesant... procuror criminalist!

In legatura cu salariile, avem urmatoarele:
Conform UNJR, mediile nete ar fi urmatoarele:
Judecatori stagiari: 1913 RON
Judecatori la judecatorii: 3500-4801 RON
Judecatori la tribunale: 4450-5334 RON
Judecatori la curti de apel: 5618-6519 RON


Aveti dreptate, realitatea ne-o facem fiecare. Posibil ca astia de la UNJR sa citeasca prea mult din Harap-Alb. Declaratii de avere? Alea sunt doar asa, niste .pdf-uri aiurea puse pe net.
Sa va mai precizez, inca o data, ca era media pentru 2009-2010? Daca doriti citim si declaratiile de avere de pe 2013.

Haideti ca am facut eu asta la un caz. Luam o dna. procuror care activeaza la Parchetul de pe langa ICCJ. (nu pot s-o intreb pe doamna daca este criminalist, dar pe partea cu salariul, putem afla usor)
Dna. are declaratia de avere, unde la veniturile anuale (ma gandesc ca stiati deja!) are trecuta suma de 108.123 lei. Am facut un mic calcul si a rezultat ca intr-o luna, salariul dnei. era de: 9010,25. Daca convertim aceasta suma in EURO, avem urmatoarele: 2002 euro. (1euro = 4,5 lei)
Adevarat, eu am zis ca 2.500 euro. Sa zicem ca acei 500 de euro erau cadou de la mine. :)
Nu stiu ce sporuri de "toxicitate" are dna. in salariu, nu stiu ce ONG-uri conduce, dar din declaratia respectiva, pe postul de procuror, ea are salariu lunar de 2000 euro.
Declaratia de avere a fost semnata de data de 06.06.2013. :D


E o vorba prin diverse medii: judecatorii sunt teoreticieni si procurorii practicieni.

In legatura cu aceasta fraza nu v-ati dat seama ca era vorba despre un umor fin? E vorba "din popor"?

In jur de 20-25% din acest post este ironie bruta.
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
CryTeK, utilizator
Va multumesc frumos tuturor! M-ati ajutat cu totii foarte mult. :)
Mult succes. :)
E cale lungă și multă muncă pentru ceea ce ți-ai propus, dar și satifacțiile pe care ți le aduce profesia aceasta sunt pe măsură, chiar dacă pentru unii acest deziderat al tău e doar un subiect de „umor fin”. ;)

Succes.
Domnule Patrick, dvs. relationati cu dreptul zilnic? Nu de alta, dar daca faceti astfel de "pledoarii" intr-o sala, intr-un mediu juridic sunteti exclus din start. Sper ca decat aici va permiti asa ceva, nu in viata de zi cu zi unde numele dvs. are de suferit.

Nu stiu de unde pana unde concluzia dvs. Incercati sa convingeti anumite persoane ca eu am zis ceva domnisoarei, ca toate posturile mele au fost unele umoristice? :)) Prin acea fraza ma adresam dvs. Puteti sa recititi de 10 ori primul post al meu sa vedeti ca nu am pus bete-n roate...

Am inteles, argumente contra 0, pareri despre intrebare 0. Totusi, de ce ati postat? Sa incepem aici o discutie contradictorie? Continuati, va rog. Am vazut la profilul dvs, sunteti Oracol (^^), deci care sunt salariile? Cum ajungem procurori criminalisti?
1. Citiți cu atenție prima mea postare și veți înțelege (poate) cum se ajunge procuror criminalist.
Totuși mai repet pt D-voastră - trebuie să ajungi procuror cu grad cel puțin de parchet de pe lângă tribunal (asta înseamnă minim 5 ani vechime în profesia de procuror în care se include și perioada de la INM) + efectuarea unor cursuri de specialitate în cadrul parchetului unde funcționezi.
Dacă îndepliniți aceste condiții poți ocupa postul de procuror criminalist (care există - contrar așteptărilor D-voastră).

2. Griele de salarii pe care le-ați postat în primul rând sunt ale judecătorilor (nu ale procurorilor), iar în al doilea rând nu includ sporurile.

PS1
Mai citiți odată partea cu „umor fin” și vedeți ce se înțelege din ceea ce ați scris... :)

PS2
„Relaționez” zilnic cu dreptul și, „într-o sală”, chiar dacă nu pledez, prin natura profesiei, ascult foarte des pledoarii... ;)

Alte discuții în legătură

Cum pot ajunge procuror criminalist? Ruxandra17 Ruxandra17 Buna seara.Sunt eleva in clasa a 12-a la liceu si as vrea sa ajung procuror criminalist, insa am mai multe intrebari fara raspuns cu privire la ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cum devin procuror criminalist? bogdanbodea bogdanbodea Buna seara,am 15 ani si as dori sa ma ajutati! Ce pasi si ce trebuie sa fac pe viitor sa devin procuror criminalist?De la cati ani pot sa merg sa vad ... (vezi toată discuția)
Cum ajung in criminalistica , si ce inseamna ,criminalist si procuror criminallist?  Buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)