avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in pretentii - cod nou, cod vechi?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in pretentii - cod nou, cod vechi?

Am un contract de executare lucrari din 2010, prin care din fiecare factura emisa s-a retinut 8% cu titlu de garantie de buna executie pana la receptia finala a lucrarilor. Receptia a avut loc la inceputul anului acesta. Intrebarea mea, actiunea in pretentii pentru recuperarea creantei o fac pe vechiul cod, avand in vedere ca legea care guverna contractul la acel moment era Codul Civil de la 1864? sau pe Codul Civil nou? in cazul legii vechi trebuie sa fac si convocare la conciliere pnetru a putea formula o astfel de actiune?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
cristianus, utilizator
actiunea se va baza pe codul civil vechi, care guvreneaza contractul dar procedura de urmat este cea din codul de procedura civil nou, dreptul material baza actiunii este diferit de dreptul procedural care arata calea de urmat.....
Eu spun sa negociati intai, poate scapati de proces. O notificare, ii chemati la o cafea... poate inteleg si stabiliti numai termene de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la conciliere adelamante adelamante Buna ! Cand debitorul e persoana fizica se poate face convocare la conciliere directa ( creditorul e societae comerciala) sau trebie sa fie intre ... (vezi toată discuția)
Punerea in intarziere lemontee lemontee Buna ziua, am urmatoarea problema: in 2009 a fost incheiat un contract de executie lucrari, nefiind specificata cantitatea, ci doar pret/km.Au fost ... (vezi toată discuția)
Mai este nevoie de conciliere? vrica vrica Am o creanta de recuperat am utizat toate caile procedurii speciale adica invitatie la conciliere invitatie la mediere somatie 5?2001,ordonanta 119/2007. In ... (vezi toată discuția)