avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua. Nu mai lucrez din data de 1mai. Astazi am primit preavizul, dupa lungi insistente din parte mea. Am lucrat ca vanzatoare. Imi dau preaviz pana pe 20 mai, concediere ce nu tine de persoana angajatului. In CIM am semnat pt 20 zile lucratoare. Am refuzat sa-l semnez, scriind pe el ca nu respecta CIM. Am facut bine? Ei au sa-mi dea un salariu pt aprilie, concediu odihna, platit preavizul si am inteles ca am dreptul si la 2 salarii compensatorii. Despre acesti bani nu au spus nimic. Firma este din alt oras, tinem legatura prin telefon. Ce trebuie sa fac in continuare?
Daca o trimit solicitarea prin posta trebuie sa o fac in dublu exemplar? Trebuie sa cer si decizia de concediere? Preavizul l-am primit dupa o suta de telefoane date si dupa ce am facut o cerere scrisa, au spus ca celelati angajati de la alte magazine inchise nu au cerut asa ceva, sau multumit cu o adeverinta pe care au dus-o la somaj, firma e in alt judet.
Preavizul este de 20 zile lucratoare si in CIM. Initial au spus ca imi dau 15 zile calendaristice, apoi mi-au dat 20 zile calendaristice.
Solicitarea o puteti trimite cu confirmarea de primire ... angajatorul este obligat sa va inmaneze decizia de concediere. De la data comunicarii acestei decizii, aveti la dispozitie 30 de zile sa o constestati in instanta. Înştiinţarea salariatului privind concedierea nu se poate realiza decât prin comunicarea deciziei de concediere, nefiind valabilă comunicarea măsurii concedierii prin alte înscrisuri emanând de la angajator. Cu atât mai puţin prin telefon.
Multumesc pentru sfaturi.
buna seara.am lucrat la o firma ,si din data de 11-05-2009,m-au anuntat ca serviciile mele nu mai sunt dorite ,dar sa n-umi fac probleme,ca voi primi somaj.
a vorbit cu cineva de la itm,am vorbit si eu telefonic cu acea persoana,si mi s-a comunicat ca nu e nici un fel de problema ,osa primesc somaj.
a venit cu o foaie pe care era lipita o alta mai mica,pe foaia mai mica scria ca renunta la postul meu si ca atare nu mai are nevoie de mine.
pe foaia mare format a 4 scria preaviz de 15 zile lucratoare,si a zis sa o semnez ca asa spune legea ,asa a zis si persoana cu care am vorbit la telefon si care era de la itm,dupa ce am semnat,astazi 14-05-09,am fost instiintat de catre admnistratorul firmei ca nu mai renunta la post,ca nui convine,si ca ,daca nu inteleg sa plec asa, sunt destule modalitati de constrangere.ma vad in situatia de a nu primi somaj,drept pt.care va rog respectuos sa -mi dati un sfat ,referitor la situatia mea ,si sa ma iinformati care ar fi sansele mele ca sa obtin somajul?va multumesc.

Alte discuții în legătură

Concediere/desfiintarea postului Dan_2010 Dan_2010 Buna seara, lucrez de 9 luni la sa o societate comerciala X-s.r.l care are aproximativ 50 de angajati. Saptamana trecuta mi s-a comunicat,verbal doar,ca ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Anulare preaviz pityu79 pityu79 Prietena mea in data de 06.01.2010 a primit preaviz cu 20 zile de la angajator cu art. 65/1 din Codul Muncii. Nu am inteles de ce cu 20 de zile pentru ca in ... (vezi toată discuția)