avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate act donatie masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate act donatie masina

Am urmatoarea problema: parintii mei au un contract pentru un loc de parcare cu primaria iar datorita faptului ca locul a fost, efectiv, construit pe cheltuiala lor, primaria punand la dispozitie doar o suprafata de teren, contractul este valabil pana la decesul lor. As dori sa stiu daca ar putea sa-mi doneze masina actuala (sau o noua masina) iar eu, pentru pastrarea locului de parcare, sa aman punerea in aplicare a actului de donatie (adica sa inmatriculez masina pe numele meu) pana la decesul lor. Este o infractiune ? Exista riscuri ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cricri1 , utilizator 22:25, 28 Iulie 2014
Daca este incheiat contract de concesiune anual,aveti dreptul daca locuiti la aceiasi adresa sa preluati dv locul de parcare prin incheierea de nou contract
Nu conteaza forma de proprietate asupra bunului mobil,conditia este ca pe talon sa figureze numele dv
Am cerut sa modificam contractul astfel incat sa apar si eu dar ni s-a spus ca in acest caz trebuie un nou contract si doar dupa o licitatie (in care sa castigam noi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere loc parcare gigelas gigelas Buna ziua, Fiul meu a avut o masina si a inchiriat (prin licitatie) un loc de parcare,de la Primarie,in spatele blocului unde locuim. Ulterior,a vandut ... (vezi toată discuția)
Loc de veci in tg jiu Andreea2015maria Andreea2015maria Buna ziua! Am un loc de veci in cimitirul municipal obtinut prin mostenire prin 1960 si acum cei de la administratia cimitirului spun ca trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare loc parcare Catalin Ciobanu Catalin Ciobanu Buna ziua, Doresc sa cumpar un loc de parcare al unui vecin, cum este legal sa procedez in conditiile in care din ce am inteles nu se pot cesiona de la ... (vezi toată discuția)