Buna dimineata , am o rugaminte la dvs si sper ca cineva ma poate ajuta cu informatiile necesare .Sunt cetatean roman casatorit cu cetatean non european (pakistanez) , doresc sa stiu daca pentru a calatori impreuna in Anglia el are nevoie de visa pentru ca ieri am fost refuzati la aeroport pe motivul ca el nu poate calatori fara visa in statul respectiv .. am calatorit impreuna si in Germania si nu au fost astfel de probleme insa pentru Anglia am fost informati ca exista altfel de reguli.Va rog daca se poate sa mi spuneti daca viza e necesara ce acte trebuie pe acordarea acesteia la Ambasada . Va multumesc anticipat si astept raspuns cat mai repede posibil.
Englezii sunt mai stricti in privinta asta insa viza pentru membru de familie se acorda mult mai repede decat altfel de vize si e gratuita.
Documentele de care aveti nevoie pentru a o obtine sunt pasaportul sotului, certificatul de casatorie si permisul de sedere. In functie de cat intentionati sa stati este posibil sa va ceara si asigurare medicala; nu e obligatorie insa pana i-ati convinge de asta ar dura ceva :)