avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie dupa divort

Buna ziua,
Am o intrebare legata de dreptul de proprietate dupa divort.
Se poate ceda dreptul de proprietade dupa divort prin donatie sau trebuie neaparat facut partajul pentru asta?
Mentionez ca este vorba de un apartament luat cu credit imobiliar.
Am nevoie de acest act pentru a putea intra in legalitate pentru programul Prima casa.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: lucianbuta , utilizator 11:31, 29 Iulie 2014
bunurile sotilor dobandite in timpul casatoriei sunt detinute in devalmasie ca si forma de coproprietate. Deci nu pot sa vanda sau sa doneze un bun in proprietatea devalamasa deoarece nu stiu nici ce cota parte au si din ce aume. Ca sa va donati sau sa vindeti "partea dvs" trebuie sa se stabileasca exact care este acea parte.
Daca vreti sa ii cedati fostului partener, o puteti face prin partaj, el ramane cu casa, dvs luati sulta sau nu. mai aveti nevoie so de acordul bancii creditoare.
Multumesc, acum e destul de clar ce am de facut.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenirea cuvenita blajanul blajanul Buna seara, in urma cu 16 ani, dupa decesul tatalui, am facut succesiunea. Fiind mama in viata si suntem doi frati, toate drepturile cuvenite au fost impartite ... (vezi toată discuția)
Un partaj cu probleme gyana37 gyana37 bune seara,as vrea sa va povestesc despre situatia in care se afla fratele meu si poate ma ajutati cu niste sfaturi.Deci fratele meu este casatorit de 20 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. detin un apartament luat cumparat cu credit imobiliar(la ... DanM1 DanM1 Buna ziua. Detin un apartament cumparat cu credit imobiliar(la care inca platesc in prezent). Pot ceda cota parte din el(~30%) altei persoane? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)