Un barbat este proprietar impreuna cu mama si tatal sau pe un teren de circa 1500 mp cu constructie aflata pe el (adik este in indiviziune) . Eu traiesc cu el in concubinaj de 2 ani si am adus imbunatatiri la o parte din casa in care locuim noi 2... anul acesta urmeaza sa ne casatorim legal . ce demersuri ar trebui sa facem ca eu sa am drepturi egale cu el in cazul unui divort sau a unui eventual deces . iesirea din indiviziune inaintea casatoriei , vrun contract la notar sau ce ?
Mentionez ca si eu am bagat bani in casa inclusiv ca am muncit cot la cot cu el. el este de acord sa facem ori ce ddemers ca eu sa am siguranta zilei de maine. multumesc pt raspuns
Ori iesiti din indiviziune, ori nu iesiti....din moment ce va casatoriti veti avea aceleasai drepturi.
Oricum, imobilul este bun propriu al sotului si in eventualitatea unui divort veti avea un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse.
in caz de deces al sotului, veti avea dreptul la mostenire ca si sotie supravietuitoare.
pai tocmai asta intreb sa iasa din indiviziune inainte de casatoria noastra?ce acte trebuie sa facem pt. a avea drepturi egale?cineva mia spus sa facem act de vinzare pe jumatate din dreptul lui.in cazul unui divort ce o sa-mi dea?o sa spuna ca nu are munca(are un copil in intretinere din alta casatorie) si........o sa-mi dea50ron pe luna.intre timp eu mi-am rupt oasele facind la betoane,am luat de la gura copilului meu(din alta casatorie) ca sa pun termopane,gresie ,faianta,gaze etc..si o sa plec cu coada intre piciore asteptind sa-mi dea el......am deja o experienta asemanatoare.deci va rog sa ma invatati ce trebuie sa fac.multumesc#-o
Pai e greu de spus.Veti avea un drept la despagubiri pt termopan,ect, daca veti dovedi.
Terenul eu am impresia ca provine din mostenire, ceea ce nu va confera niciun drept de coproprietate.
Ar fi bine sa mergeti la un avocat cu copii dupa acte.
si daca facem un act de vinzare -cumparare la notar inaintea casatoriei pe jumatate din partea lui(pe care o sa demonstrm mai tirziu care e)?stiu ca acum nu am nici un drept.intrebarea mea e ce trebuie sa fac pt a avea drepturi egale cu el?el este de acord sa facem orce acte pt. ca eu sa am siguranta viitorului.multumesc
Este posibil si incheierea unui contract de vanzare cumparare autentic insa trebuie sa se specifice clar cat se vinde din acel imobil si care este pretul vanzarii.
Poate ar fi mai indicat sa se iasa din indiviziune si apoi sa faceti vanzarea-cumpararea.