avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea doreste sa-mi vinda partea ei de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea doreste sa-mi vinda partea ei de proprietate a casei ...

Sora mea doreste sa-mi vinda partea ei de proprietate a casei parintesti pe care o detinem impreuna, fiind singurele mostenitoare si pentru care am facut succesiunea la decesul parintilor. E nevoie de iesire din indiviziune sau putem face un act de vinzare cumparrae la notar?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:18, 23 Martie 2021
Puteti incheia un contract de vanzare pentru cota de 1/2 a surorii dvs.
Daca sunteti casatorita si nu ati incheiat nicio conventie matrimoniala, jumatatea pe care o veti cumpara de la sora, va fi bun comun cu sotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare partajului succesoral voluntar roadx roadx Buna ziua, Zilele acestea s-a pus problema efectuarii partajului succesoral, pentru impartirea bunurilor ramase mostenire de la parinti. Fratele meu, a mers ... (vezi toată discuția)
Cedare drept proprietate in favoarea mamei elena1gheorghe elena1gheorghe Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema: Eu, sora si mama mea trebuie sa dezbatem curand succesiunea la notar, pe cale amiabila, in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune monicapascu monicapascu Am mostenit de la parinti, impreuna si in indiviziune cu sora mea, un teren. Sunt casatorita, nu am copii, si detin impreuna cu sotul meu un apartament si un ... (vezi toată discuția)