avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

In 1991,cand s-a cerut pamantul,maxim 10ha,o matusa a revendicat acest pamant,ca fiind singura mostenitoare,inlaturand-o pe nevasta fratelui sau decedat. Acum,in 2014,mostenitorii,nepotii,doresc partea de pamant,4 ha,din partea bunicului lor.Oare ,daca dau in judecata pe aceasta matusa,de 80 ani,vor reusi sa -si recapete mostenirea?
Cel mai recent răspuns: rcapretieftin , Consilier juridic 11:38, 30 Iulie 2014
Cam tarziu v-ati trezit, oricum terenurile s-au dat celor care au facut cerere de retrocedare, nu celor care nu au facut, nici o instanta nu va va da castig de cauza in acest caz!
Stiu ca este cam tarziu insa retocedarea s-a facut sub falsa declaratie. Persoana care a cerut retrocedarea nu a declarat ca mai sunt mostenitori. Eu stiam ca oricare persoana poate cere pamantul in baza legii 18/1991,cu mentiunea de a declara exact toti mostenitorii. Actul se face pe numele celui care revendica,dar pe spate sunt trecuti toti mostenitorii. NU?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

30 ha teren agricol intrare in posesie-mostenire bibili bibili daca au trecut 8 ani de la decesul matusii mele mai pot revendica cele 30 ha . Unchiul meu a fost chiabur si a avut 40 ha din care 10, cat a trait matusa, le-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire Zaharneanu Tatiana Zaharneanu Tatiana Am un titlu de proprietate pentru un teren pe numele unei matusi, sora cu tatal meu.Dupa decesul acesteia, mostenitoarea ei, fiica adoptiva, a decedat si ea.A ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)