avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie maternitate

Buna ziua as dori sa stiu daca beneficiiaza de maternitate angajatii care au contract de 2 ore (sfert de norma), care au contribuit cu 12 luni inainte de nastere si care este valoarea indemnizatiei. Totodata as dori sa stiu daca exista si alte ajutoare pentru mame peste 35 de ani iar tatal are salariul minim pe economie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:49, 29 Iulie 2014
1. Indiferent ca lucrati cu program normal (8 ore pe zi) sau cu program redus beneficiati si de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) si de concediu crestere copil (CCC).

2. - Indiferent de varsta sau de venitul sotului mamele au toate aceleasi drepturi.
- Daca veniturile familiei sunt foarte mici incercati la Primarie sa vedeti daca indepliniti conditiile pentru a solicita ajutor social lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului ralucaradulet ralucaradulet Buna, as dori sa stiu de cand o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului daca eu trebuie sa nasc pe data de 3 octombrie? Vreau sa va mai spun ca ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu de maternitate Hildegarde Hildegarde Buna ziua Am o angajata care e insarcinata si datorita problemelor cu sarcina a trecut de la program de 8 ore la program de 6 ore. Nelamurirea mea este in ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)