avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii

Buna ziua. Am o mica intrebare. Sunt casatorita din anul 2011, impreuna cu sotul avem o fetita de 2 ani si 8 luni. Din luna ianuarie a acestui an, m-am despartit de sotul meu, dupa o cearta violenta. Acesta si-a refacut viata, avand o relatie de aproape 7 luni, desi noi doi nu suntem divortati. am tot amanat depunerea actelor, sperand ca vom reusi sa ne rezolvam problemele, dar nu am reusit.
Problema mea este urmatoarea, vreau sa depun divortul, sa cer tutela totala a fiicei mele, sa cer pensie alimentara, nu vreau sa il opresc sa vina in vizita la fata, nici sa iasa cu ea, in parc, pe o terasa, sau oriunde vrea, dar nu vreau sa o duca la el acasa. El locuieste cu tatal lui, alcoolic, atat sotul cat si actuala iubita consuma bauturi alcoolice, si nu vreau a fata sa vada aceasta, nu cred ca e un mediu in care s-ar potrivi fetita mea. Mentionez faptul ca bautura cat si educatia si nivelul lui de gandire ne-a adus in aceasta situatie.
Ce trebuie sa fac sa nu ii acord dreptul de a-l lasa sa i-a fata la el acasa? imi trebuie martori care sa ateste faptul ca el consuma alcool, cati martori, pot sa cer acest lucru?
Mai mentionez faptul ca lucuiesc alaturi de mama mea, lucrez la o societate in functia de aconomist, iar el locuieste alaturi de tatal sau(ce nu lucreaza nici unde), alaturi de strabunica lui, si lucreaza ca barman intr-o alata localitate.
Multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
MirabelaT, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:25, 29 Iulie 2014
da puteti cere acest lucru insa ca regula de baza custodia va fi comuna. Instanta poate acorda custodie unica daca este in interesul minorului dar va face acest lucru numai in cazuri in care se dovedeste ca integritatea minorului este afectata grav. Asadar sunt sanse destul de mici sa ii interziceti sa duca minorul in domiciliul sau (mai ales in vacante). Totusi , (neaparat) cu sprijinul unui avocat si cu toate dovezile pe care le detineti puteti incerca acest demers. Eventual daca veti constata o incalcare a conventiilor de vizitare din partea lui puteti reveni cu o noua actiune.Succes.
Cel mai probabil nu veti obtine o custodie exclusiva, dar - in privinta dreptului de vizita - daca veti reusi sa probati cele afirmate si sa demonstrati ca mediul de la domiciliul tatalui nu este unul propice pentru a creste si educa un minor - aveti sanse sa obtineti un drept de vizita restrans si exercitat doar in anumite conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor rosuvicki rosuvicki Am mai multe nelamuriri: Sotul meu a fost casatorit anterior, in urma divortului a cedat copilul minor pentru crestere si educare mamei, deoarece a tinut cont ... (vezi toată discuția)
Vreau custodia fetitei mele Andremaria Andremaria Buna ziu! Va rog din suflet sa ma ajutati,am o fetita dintr-o relatie pasagera, a fost recunoscuta de tata doar atat.....de 3 ani de cand am nascut el nu sa ... (vezi toată discuția)
În ce condiții îmi pot pierde copilul? Diannnna Diannnna Buna ziua, am 20 de ani, sunt necasatorita, am un copil minunat in varsta de 4 luni, care este pe numele fostului concubin. Problema este urmatoarea.. el m-a ... (vezi toată discuția)