avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs reparat in termen sau nu
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs reparat in termen sau nu

Produs predat la magazin pe 01 (data din PV) si reparat pe 16(data rezolutiei de service).Clientul prefera sa astepte livrarea prin curier si se preda pe 17.Acum reclama depasirea termenului.OPC cum interpreteaza aceste date calendarsitice?Se calculeaza de la momentul intrarii in service sau de la momentul predarii catre magazin?
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2014
unombun, utilizator
Cel mai recent răspuns: unombun , utilizator 17:14, 30 Iulie 2014
Termenul de 15 zile (lucratoare sau calendaristice) nu e precizat niciunde in legislatie. In Legea 449/2003 scrie:
(

Art. 11
[...]
4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

De regula aceasta perioada este mentionata pe garantii si se calculeaza din momentul in care clientul preda produsul pana la primirea lui. In cazul descris de dvs. termenul a fost depasit datorita optiunii clientului (asa am inteles din ce ati scris). Fiind vorba doar de o zi nu cred ca ANPC va sanctiona comerciantul, n-o fi naiba atat de negru :) Plus ca 15 zile calendaristice chiar este o perioada rezonabila de timp, altii pun 30 de zile lucratoare.
Tocmai ce am sunat la Telefonul Consumatorilor INFOCONS – 021/9551 .Mi s-a spus ca sunt 15 zile de la predare si pana la primire.Din alte discutii pe acest forum, am intalnit cazuri cand se spunea ca se considera reparatie in termenul legal, chiar daca in a 15 a zi produsul este reparat si este in alt oras service-ul(astfe ajunge prin curier peste a 15 a zi).Depinde de cine decide...probabil...de acel inspector

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 449/2003 IulianManolache IulianManolache Buna ziua! Am contactat telefonic în data de 14 august reprezentatii magazinului Altex, de la care am achizitionat anul trecut un laptop, in vederea ... (vezi toată discuția)
Garantie televizor AnaMoise AnaMoise Buna ziua, Am cumparat un televizor led de la un hipermarket din bucuresti.Dupa 7 luni de la cumparare au aparut niste pete pe ecran,l-am dus la magazin ... (vezi toată discuția)
Produs in garantie - termen legal 15 zile LongJohn LongJohn Buna ziua, Recent, am achiztionat un produs de la un magazin online. Dupa o luna, a inceput sa nu mai functioneze corect, astfel ca, l-am trimis in garantie. ... (vezi toată discuția)