avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamuri de 40x40cm pe razor, la 2m inaltime
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamuri de 40x40cm pe razor, la 2m inaltime

ziua buna,

am mostenit o casa care are un perete la 5 centimetri de razor. acest perete ce este de la o bucatarie are 3 geamuri de 40x40 cm amplasate la 2 metri deasupra podelei, deci nu exista vizibilitate in curtea vecinului decat daca ma sui pe ceva si cum am acolo aragaz si chiuveta chiar nu prea merge uitatul pe geam. geamurile au folie mata ca sa nu se vada in curte cand sunt inchise. (sa nu se vada ce este de la 2 metri in sus).

vecinul, dupa 10 ani de la mostenire, a zis sa pun caramida de sticla in loc de geam. ( a urlat nervos, brusc...beat fiind... si a amenintat ca bate scanduri)

1. pot pune caramida tinand cont ca am bucatarie si ca orice incapere care are consumator de gaz trebuie sa aiba geam care se deschide?

2. poate sa ridice pretentii dupa 10 ani?

3. am voie sa deschid geamul (se deschide in interior)? el zice ca nu vrea sa miroasa fripturile mele la 12 noaptea, ca el atunci ajunge acasa de la serviciu, iar eu gatesc pentru a doua zi la munca. daca aveam casa la 2 metri si faceam peste ii intra si in casa, deci este relativa treaba cu mirosul.

4. daca sunt obligat de lege sa pun caramizi de sticla, trebuie sa imi mut bucataria?

mersi,
spor si veselie
Cel mai recent răspuns: ContSters323967 , utilizator 21:30, 30 Iulie 2014
sunt de acord ca servitutile se dobandesc si prin uzucapine

insa regulile uzucapiunii in cazul servitutilor sunt aceleasi: lunga fara titlu si poate si de rea credinta SAU scurta dar cu just titlu
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
ContSters323967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intampin dificultati din partea vecinilor la repararea spatelui casei ContSters358342 ContSters358342 buna seara, Avem o casa construita pe hotar de acum 17 ani(cu semnatura vecinilor).....iar geamurile de aerisire si de lumina la baie au fost ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea tabulara ContSters61634 ContSters61634 Intrebare intrebatoare! Cum poate fi dobandita prin uzucapiunea tabulara o servitute negativa? Ma intereseaza servitutea de vedere. Uzucapiunea ... (vezi toată discuția)
Distanta regulementara dintre o casa si gardul vecinului cmunteanu90 cmunteanu90 Buna ziua, In urma cu ceva timp am mostenit o casa, de curand m-am hotarat sa o scot la vanzare. Zis si facut. Au venit cateva persoane interesate sa cumpere ... (vezi toată discuția)