avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului!

Bună ziua. Cetăţeanul X s-a angajat începând cu data de 15 a lunii. I s-a promis plata salariului în mod chenzinal, pe data 15 şi 30 ale lunii. Încă nu a semnat contractul de muncă, dar o să îl semneze căci procedurile de întocmire sunt în desfăşurare.
Toate bune şi frumoase până când află că nu o să fie plătit pe durata celor două săptămâni de muncă, fiindcă o să fie plătit în perioada preavizului cu aceşti bănuţi. Practic, cetăţeanul X a prestat muncă voluntară timp de două săptămâni fără voia lui. A fost înşelat, minţit, umilit.

Este normal să se întâmple aşa ceva?
Cui şi unde se poate adresa cetăţeanul X?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 30 Iulie 2014
Buna ziua,
Se va adresa ITM daca are nemultumiri.
Daca nu se rezolva acea problema la ITM atunci se poate adresa instantelor.
1.Transmiteti ceteteanului X ca nu este normal sa se intample asa.
2. Cetateanul X sa scrie o adresa catre ITM, in care spune patania.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru fara contract Mihaela2456 Mihaela2456 In urma unui anunt in cardrul unui campus de student am aplicat pentru postul de AR. In urma prestarii serviciilor specifice remuneratia consta in 15% reducere ... (vezi toată discuția)
Am muncit peste 8 ore /zi dar in contract am avut numai 4 ore/zi daniel0007 daniel0007 buna seara, am lucrat ca vanzator la un magazin 15 ani crezand ca pe cartea de munca am contract de 8 ore pe zi, dupa 15 ani am constat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul munci olyoly olyoly Buna ziua, sint angajata de 2 ani la o firma din Arad. la angajare mi sa promis ca nu voi face numai schimbul 1 si 2 in contractul de munca mi sa scris ca daca ... (vezi toată discuția)