In urma unui anunt in cardrul unui campus de student am aplicat pentru postul de AR. In urma prestarii serviciilor specifice remuneratia consta in 15% reducere din tariful de cazare plus alte gratuitati iar dupa ce am fost acceptata in urma unui interviu am inceput sa imi desfasor activitatea. Timp de 2 saltamani am lucrat fara sa am o zi de pauza mai mult de 8 ore zilnic fara a avea un contract semnat. Problemele au aparut dupa cele 2 saptamani cand mi s-a cerut sa desfasor activitati suplimentare iar beneficiile la fel ca si contracrul promis lipseau. Care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii urmez pentru a opri aceste lucruri?
... Care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii urmez pentru a opri aceste lucruri?
Sesizarea ITM-ului local.
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Pauza de lucru
Ionutz1978
La 13 ore lucrate pe zi cate pauze am voie sa iau si de cat timp?
Mentionez ca lucrez 13h si 30 min.
Angajatorul imi da doar 30 de min pe care le recuperez. (vezi toată discuția)
Sesizare itm
Casian2000
Buna ziua, am si eu urmatoarea problema: eu am demisionat si nu am primit bonurile pentru ultima luna lucrata desi acestea apar pe fluturasul de salariu. Cu ... (vezi toată discuția)