avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reclamatie abuz Presedinte Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reclamatie abuz Presedinte Asociatie de Proprietari

Buna ziua,

Sunt proprietara unul apartament de 18 ani si nu am avut niciodata probleme cu asociatia si locatarii pana acum 3-4 ani cand l-au "schimbat". De atunci noul presedinte numai tipa la mine si la copii din bloc, ba ca se plimba prea mult prin scara, ba ca ii (citez) ~consuma liftul~ . Se trezeste la ora 5 dimineata sa vada cine intra si unde se duce. Socrii mei au venit in vizita cand am renovat apartamentul si de la scara la lift au aflat cand, cine si ce se intampla in apartament, cate datorii am avut, cand parintii mei au plecat, daca sunt acasa etc. Nu mai pot!!! Avand un apartamen la etajul 10 am hotarat sa suport eu 80% pentru reconstituirea acoperisului iar asociatia 20%, cum a pus si pentru celalate apartamente aflate la etajul 10. Presedintele refuza sa faca sedinte si imi spune ca nu se poate. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:53, 31 Iulie 2014
Despre acoperis.

Am citit tot aici pe forum o situatie de genul:

Apa curgea in casa unui locatar.
Acesta a sesizat in scris asociatia (comitetul executiv). A mers la presedinte cu sesizarea si plecat de acolo cu o copie semnata si stampilata (adica a fost luat la cunostiinta)
Desigur, nimeni nu a reparat acoperisul.

Dupa inca o iarna cu ploaie in casa, locatarul a dat in judecata asociatia.
A castigat. Cu un proces lung.
Dupa care intreba aici pe forum cum poate sa obtina despagubirile. Cu blocare de conturi ale asociatiei, cu executor judecatoresc, etc.

Despre presedinte.

Peste tot este un atoatefacator, fie ca este presedinte fie ca este administrator.

Cel mai bine cand cumperi un apartament verifici daca serviciul de administrare este externalizat. Caz ideal, o firma nu va umbla cu barfa prin bloc.
Daca exista administrator din bloc, trebuie sa mergi sa il cunosti personal si sa intrebi vecinii despre el. La fel cu presedintele. Daca pare suspect pleci si nu cumperi apartamentul.
Cate un individ din acesta poate sa iti faca multe zile fripte. In general nu se lasa pana nu te dispera. El are mintea odihnita si numai la rautati se gandeste. Pentru a te domina si a-l recunoaste de tartor al blocului.

Daca mergi acasa trebuie sa ai si intimitate si liniste, ca acoperisul oricum este spart. Mai bine vinzi si pleci.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
Bogdan1459, utilizator
Imi pare rau de necazurile pe care le au unii cu cei din conducerea asociatiei dar eu tot nu pot sa inteleg de ce acesti proprietari nu reactioneaza asa cum au dreptul legal.
Nu pot concepe sa traiesc cu familia mea ca proprietar intr-un bloc, cu atat de mult pesimism, atata suparare si necaz si sa ma autosugestionez c nu pot face nimic pentru a schimba situatia.
Am avut si noi un administrator care era tartor, un altul care a luat din banii asociatiei, altul ce a pus banii asociatiei la trezorerie pe numele sau cand erau dobanzile de peste 70% iara asociatia era actionata in instanta de furnizori... Am avut si presedinte tartor, altul ce a fost ales dar trecea pe la asociatie odata la 3 luni...
Atat pe administratorii de mai sus cat si pe presedinti i-am schimbat in cel mai scurt timp dupa ce noi proprietarii am aflat ceea ce faceau. Am facut unuia si dosar penal (luase 100 mil lei vechi prin '93). Dar am eliminat, am ales, cautam sa alegem mereu cate unul doi proprietari noi in comitet pe masura ce mai demisioneaza cate unul ori nu-si face treaba. La fel am procedat si cu cenzorii.
Si asta nu o spun pentru ca eu sunt acum in conducerea asociatie. Multe din aceste necazuri urmate de schimbari le-au facut vecinii mei care mai aveau timp, eu nevand timp de asociatie pana acum vreo 10 ani. Apoi mi-am facut timp si-am ajutat si eu la ce am fost solicitat: contabilitate, cenzor, membru in comitet...
Asadar eu va cred ca aveti necazuri cu cei din conducerea asociatiei, dar va rog sa ma credeti ca dumneavoastra sunteti cei care puteti rezolva problemele, sunteti interesati si indreptatiti de lege sa propuneti, autopropuneti, sa alegeti, sa inlocuiti oamenii...
Altfel, daca nu va prevalati de drepturile dumneavoastra legale, imbratisand doar pesimismul, mi aveti doar sansa ca timpul sa rezolve unele situtii pentru ca si acel presedinte sau administrator batran si fara somn, se va duce maine poimaine si scapati de el pe cale naturala.
Aveti de ales intre a va implica pentru rezolvarea problemelor acum ori a astepta ca timpul sa rezolve. Dar nu disperati pentru ca nimic nu este vesnic pe lumea asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)
Ce e de facut in cazul in care nu mai avem presedinte de bloc de 2 ani? alicep alicep Am aflat ca nu mai avem presedinte de aprox. 2 ani,probabil ca nici comitet,iar administratorul blocului este cel care decide tot in blocul nostru.Tot el are ... (vezi toată discuția)
Reparatii la partile comune ale blocului ioana2122 ioana2122 Buna, locuiesc la etajul 4 al unui bloc si avem probleme cu acoperisul.In fiecare sedinta cu proprietarii am comunicat aceasta problema fara sa avem un raspuns ... (vezi toată discuția)