avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare custodie comuna

Buna ziua ,sunt divortat legal de comun acord, de jumatate de an. Fosta mea sotie s-a mutat cu minorii , o fetita de sapte ani si un baietel da 11 ani la parintii ei la tara . Copiii nostri se afla in custodie comuna !!! Fosta mea sotie incearca din rasputeri sa-i instraineze de mine , nu raspunde la telefon , nu ma lasa sa contactez copiii mei telefonic , nu le stiu nici adresa de domiciliu , nici la ce scoala merg , nici daca sunt bine . Ma intereseaza ce anume prevede procedura , ce trebuie sa fac , cum pot sa-i aduc si la mine acasa in weekend , cum pot vorbi cu ei fara a fi si ea de fata pentru a nu-i intimida si influenta negativ impotriva mea . sau a le povesti cumva , ce m-a determinat sa divortez de mama lor . Custodia fiind comuna , stiu ca sunt anumite prevederi foarte precise si va rog sa ma indrumati pentru a -mi putea vedea si eu copiii perfect legal , la domiciliul meu . Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:08, 1 August 2014
Trebuie sa formulati o actiune pentru stabilirea unui program de vizitare.
Da , unde sa ma prezint , la judecatorie , protectia copilului ? Pe cale juridica ar fi recomandat ? ? Este indicat sa ma adresez , avocatului ? Unde sa fac cerere ? Depinde si de vointa minorilor la optiunea in ce priveste dreptul de a sta sau nu , in weekend de exemplu doar cu tata ? Trebuie sa merg la protectia minorului ? Care e procedura , pas cu pas , va rog , deoarece este aproape ilegal in a -si obliga copiii de a nu lua nici un fel de contact cu tatal lor in conditiile custodiei comune si a platii regulate a pensiei de intretinere ! Multumesc . Ce masuri legale se pot lua in cazul refuzului constant , inconstient si realmente bolnav de a nu-si lasa copiii de a lua legatura cu tatal lor ? Pot face plangere la politie atata timp cat nici macar nu mi-a comunicat macar adresa de domiciliu al copiilor , rezidenta ? Multumesc .
Cel mai bine este sa mergeti sa discutati cu un avocat.
Cererea pentru stabilire program vizitare minor se depune la judecatorie.
In aceiasi situatie ma aflu si eu,doar ca la noi s-au impartit copiii,cert este ca nu pot lua legatura cu baiatul care se afla la el si nu-i cunosc domiciliul ,eu una i-am facut sesizare la protectia copilului si la politie sa aflu adresa,deocamdata astept sa vad ce se intampla.
Judecata va avea loc la instanta domiciliului paratului acolo unde se afla copilul.
Puteti avea avocat pentru a evita deplasarea in alta localitate pentru proces.
In acest fel va puteti prezenta cel mult la un termen de judecata.
Actiunea trebuie motivata in fapt si in drept.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac in custodia comuna, dar mama refuza de 3 ani orice legatura cu tatal copilului AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Buna ziua, Numele meu este Alexandru. De la stabilirea domiciliului provizoriu si dupa stabilirea sentintei definitive privind domiciliul fetitei mele ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna copil nirolf75 nirolf75 Buna ziua, Sunt divort de 2 ani si avem un baietel de 4 ani , pentru care avem custodie comuna. domiciliul copilului a fost stabilit la adresa din buletin, ... (vezi toată discuția)
În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul ... iDorin iDorin În urma divorțului, de comun acord, am stabilit domiciliul copiiilor la mamă și custodie comună. Mai mult, am rămas în aceeași casă cu fosta soție ... (vezi toată discuția)