avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bun dobandit in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bun dobandit in timpul casatoriei

Buna ziua,
As dori sa aflu daca mostenesc pe numele meu un imobil in urma unei succesiuni in timpul casatoriei, in cazul unui divort, acest imobil intra la partaj? este mostenirea parintilor mei.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Badea , Avocat 23:05, 30 Iulie 2014
Bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei prin mostenire legala sau testamentara sunt intotdeauna bunuri proprii (art. 340 alin. (a) Cod civil) si in consecinta nu sunt luate in calcul la un eventual partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)
Mostenirea parintilor-considerat bun cu drepturi egale intre doi soti? luminita_agafitei luminita_agafitei buna seara! am o intrebare, sunt casatorita de 30 ani,si acum am hotarat sa divortez. recent a decedat mama mea,iar eu urmeaza sa o mostenesc,deci la partaj va ... (vezi toată discuția)
Cuantum mostenire mioara_rusu mioara_rusu Va rog sa ma lamuriti care este cuantumul de impartire intre doi soti , intr-un proces de partaj , a unui bun imobiliar dobandit in timpul casatoriei. ... (vezi toată discuția)