Am o situatie noua la care am primit de la doi consultanti solutii diferite, prin urmare apelez si la dvs.
Societatea din Romania, platitoare de TVA, inregistrata in Registrul Operatorilor Intracomunitari, cumpara din Romania cherestea si alte materiale constructii, le transporta in Germania.
In Germania, societatea are deschisa o reprezentanta, fara personalitate juridica.
Respectivele materiale sunt prelucrate (in Germania) de personalul societatii, rezultand cutii. Aceste cutii sunt vandute unei societati din Germania.
Probleme :
1) Ce documente trebuie sa prezentam la vama, daca suntem nevoiti sa achitam ceva?
2) Care este regimul TVA ? ( pentru materialele cumparate din Romania deducem TVA? Cum vindem - fara TVA- in ce conditii?
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta problema.
1. care vama? In ue nu exista vama...Intradevar va trebuie formulare de transport: CMR( stampilat de catre client - intors o copie la dvs), formular de transport material lemnos - doar pe teritoriul romaniei. In germania posibil si alte acte.
2. Cheresteaua nu intra la taxare inversa in Romania? ( nu am timp sa ma uit acum, dar asa stiu) ... Daca este asa cumparati fara tva ( taxare inversa) si vindeti in germania fara tva. Daca nu intra in categoria taxare inversa in RO, atunci o s-o cumparati cu tva si vindeti in Germania fara TVA si o sa aveti TVA de recuperat.
Oricum vindeti fara tva in Germania in urmatoarele conditii :
- dvs inreg in ROI
- cumparatoul inregistrat si el in VIES
- Sa aveti dovada tranportului ( cmr stampilat de catre client)
- in lege mai zice si de alte documente suplimentare care pot fii cerute la control ( ex: extras bancar cu incasarea)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Taxare inversa
lory83_ro
Buna ziua! Va solicit ajutorul din nou intr-o problemuta..Sunt platitor de tva si am facturat cherestea catre o societate, fara insa sa o livrez , intrucat au ... (vezi toată discuția)