avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Suspendare raport de serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Suspendare raport de serviciu

Am si eu o speta: Agentia Nationala a Functionarilor Publici a atacat in contencios administrativ o decizie de numire a unui funct. public, considerand-o nelegala. In Legea contenciosului administrativ art. 3 spune ca actul atacat se suspenda de drept. Cum sa procedez? Fac decizie de suspendare pentru functionarul public respectiv pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei? Exista un alt act normativ care sa permita ca angajatul sa ramana in continuare la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 31 Iulie 2014
Suspendarea de drept opereaza in virtutea legii fara a mai fi necesara indeplinirea unei alte formalitati.

Insa este bine sa se emita o decizie prin care sa se constate cauza de suspendare de drept a raportului de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act administrativ de suspendare din functie laurae25 laurae25 Buna ziua, sunt functionar public - sunt suspendata de drept intrucat am fost trimisa in judecata pt invinuirea de abuz in serviciu. sunt unic intretinator ... (vezi toată discuția)
Probleme transfer mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 problema mea este urmatoarea: in anul 2007 , am participat la un concurs organizat de Agentia Nationala a functionarilor publici, pentru ocuparea unei ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu puyku puyku Buna ziua! Sunt functionar public si azi tocmai mi s-a adus la cunostinta o decizie prin care mi se suspenda raportul de serviciu pe anul trecut pe perioadele ... (vezi toată discuția)