avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata cu grupa a-ll-a de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata cu grupa a-ll-a de munca

Nascut 11.11.1950(sechele poliomelita din 1956-operat),perioada de cotizare de 26 ani,8 luni si 26 zile(din care 8 ani in grupa a-ll-a intre ani 1978-1986,atestati cu adeverinta),actualmente pensionat pe caz de boala,din 2004 gradul ll si din 2011gradul lll(art.68,alin1,lit.C) din2004.Intre timp am facut hernie de disc neoperata si diabet(atestate medical)
Intrebare:pot cere pensionarea definitiva inainte de varsta standard de 65 ani?.daca DA ce trebuie sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:03, 31 Iulie 2014
Daca anii de grupa(8)sunt in procent de 100%-limita de varsta la 63 de ani si 6 luni.
NU AM CUNOSTINTE DACA SUNT 100% DAR SUNT 8 ANI IN GRUPA ll.acum am 63 ani si 8 luni ,am cerut Casei de pensii judetene printr-o cerere iesirea definitiva la pensie si raspunsul a fost(primit astazi):in noiembrie 2015 la implinirea a 65 ani.Pot face contestatie la acest raspuns?....Adeverinta de grupas a-ll-a a fost depusa la dosarul initial in 2004 si se afla acolo
multumesc
Daca aveti adeverinta de grupa la dosar,depuneti cerere de trecere la limita de varsta.
Numai dupa primirea deciziei de respingere puteti face contestatie.

Precizati:
Ati beneficiat de stagiu potential ?
De ce doriti sa treceti la limita de varsta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare doinita_coman doinita_coman Buna ziua! Vreau sa ma edific asupra varstei de pensionare pentru sotul meu si am nevoie de ajutorul D-voastra. Detalii: Nascut pe 28 ian. 1956 Perioade ... (vezi toată discuția)
Intrebare pensionare gheorgheandries gheorgheandries sunt nascut in 1956,am 37ani de munca,din care 16ani grupa 1,+5ani grupa speciala cand pot iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? maresflorea maresflorea Sunt nascut la02. 09. 1956. Am o vechime in munca de 35 ani si 6 luni, din care 8 ani in grupa a 2-a de munca si 11 ani si jumatate in grupa 1 de munca. Cand ... (vezi toată discuția)