avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

buna ziua,sunt insarcinata in 17 saptamani si am deja niste probleme de sarcina,doctorul imi poate da 90 de zile de concediu si apoi concediu prenatal,problema este ca eu imi platesc la o firma cartea de munca din februarie,si as vrea cumva sa ma ajut cu concediile in sensul ca vreau sa primesc banii inapoi.intrebarea mea este daca angajatorul ia tarziu banii de la cans,sau daca el in perioada de concediu plateste la stat cartea de munca in totalitate pentru ca mie imi cere sa platesc cartea de munca in totalitate si apoi cand vin banii de la cnas sa imi dea mie banii,sau sa ma bage in somaj cum crede-ti ca este mai bine?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:26, 3 August 2014
1. - Angajatorul este obligat sa va plateasca indemnizatia pentru concediile medicale si apoi sa o recupereze de la CJAS.
- Recuperarea banilor de la CJAS poate sa dureze si cateva luni.

2. Pe perioada cat sunteti gravida nu puteti fi concediata daca ati anuntat in scris pe angajator despre aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul sustine ca de 2 ani de zile nu si-a recuperat banii de la stat pentru concediu prenatal MunteanuIrina MunteanuIrina Buna ziua Sunt insarcinata in 6 luni si doresc ca din a 7-a luna sa intru in concediul prenatal de drept. Timp de 12 luni de zile am platit darile catre stat. ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal, probleme cu angajatorul magutza magutza Buna ziua, am rugamintea de a ma ajuta cu cateva sfaturi in situatia mea. Sunt angajata la locul de munca actual din data de de 01.11.2014 si acum sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal elena0820 elena0820 buna ziua, de la data de 1.07.2015 am intrat practic in concediu prenatal. doctorul de familie mi-a eliberat un concediu medical cu cod 08 si cod diagnostic ... (vezi toată discuția)