avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Riscuri daca cer verificari la FISC
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Riscuri daca cer verificari la FISC

Buna ziua, stau in chirie in Cluj Napoca de ceva vreme deja, si am si un contract de inchiriere semnat cu proprietarul, in acest contract fiind declarate atat chiria lunara cat si garantia...

As dori sa aflu daca pot sesiza fiscul sa faca verificari daca proprietarul a declarat acel contract si daca plateste impozit de pe urma chiriei care i-o platesc lunar?

As mai dori sa aflu, in primul rand, daca eu risc ceva amenzi de la statul roman in cazul ca se dovedeste ca proprietarul a declarat corect contractul si plateste impozitul corect in urma chiriei mele statului roman.. pentru ca in cazul de mai sus nu as dori sa fiu acuzat de declaratie mincinoasa sau ceva...doresc efectiv sa se faca o verificare...

Mentionez ca doresc sa fac acest lucru fara sa afle proprietarul (deci varianta sa il intreb pe el direct ar cam cadea) deoarece daca ar afla, s-ar schimba relatiile dintre noi...
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:37, 31 Iulie 2014
Nu trebuie sa faceti sesizare. Daca va este necesara dvs. dovada ca, contractul de inchiriere este inregistrat la ANAF, va deplasati cu exemplarul dvs. si cereti functionarului de la serviciul de impunere persoane fizice sa va mentioneze pe contractul de inchiriere nr de inregistrare al acestuia. Daca nu il gaseste in baza de date...e clar ca nu a fost declarat.
Nu dvs. trebuie sa achitati impozitul pe venitul din inchirieri, ci este in sarcina proprietarului si tot el avea obligatia legala de a-l declara. Prin urmare nu va asumati nici un risc de a fi acuzat de ceva anume si nici riscul de a fi sanctionat in vreun fel.
am inteles... va multumesc pentru raspuns
Nici macar asta nu trebuie sa faceti. Va uitati pe exemplarul din contractul de inchiriere pe care-l aveti daca are numar de inregistrare de la finante. In rest, nimic. Doar daca asta nu inseamna un fel de razbunare pe proprietar si doriti sa cautati nod in papura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere m1ha1g m1ha1g Subiect: contractul de inchiriere ! Buna ziua, anul trecut am semnat un contract de inchiriere [intocmit de agentul imobiliar] care includea o clauza ca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere Fatima_Miriam Fatima_Miriam Buna seara, Am o prietena cu domiciliul in Brasov care s-a hotarat sa se mute in chirie cu prietenul ei intr-o vila de aici. Proprietarul nu a ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere nedeclarat miticamitrea miticamitrea buna ziua! vreau sa va intreb: daca fac un contract de inchiriere a unui apartament la notar, in calitate de proprietar, platesc si impozitul inclus in taxele ... (vezi toată discuția)