avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O persoana juridica poate incheia contracte de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O persoana juridica poate incheia contracte de comodare cu o intreprindere individuala ?

Am un SRL doi asociati eu si sotia ,fara datorii fara credite la banci vreau sa-i suspend activitatea ,pot comoda mijloacele fixe (cladire,auto,telefoane etc.) unei intreprinderi individuale (tot eu)?Activitatea firmei este comert cu amanuntul .
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 17:07, 16 Mai 2009
De regulă, contractele de comodat se întâlnesc în cazul în care împrumutătorul este o persoană fizică ce nu desfăşoară activităţi economice.Faptul că utilizarea acestui bun de către comodatar este cu titlu gratuit, nefiind o activitate producătoare de venituri pentru proprietar, conduce la nedeductibilitatea cheltuielilor cu amortizarea şi pierderea dreptului de deducere a TVA.
Daca societatea se suspenda nu se va inregistra amortizarea dar ramane problema ajustarii TVA.

Poate sunt si alte pareri..............

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Comodat si deplasari tatiana1 tatiana1 1.Se poate incheia un contract de comodat intre doua SRL-uri ?Ce implicatii sunt? 2.Cheltuiala privind indemnizatia zilnica de deplasare (13*2.5)este ... (vezi toată discuția)
Modernizare spatiu BEATRICEM BEATRICEM O societate comerciala cu obiect de activitate comert, functioneaza intr-un spatiu pentru care are incheiat un contract de comodat cu o persoana fizica pe o ... (vezi toată discuția)