avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consecinte renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consecinte renuntare la succesiune

Buna.
In 1997 bunica mea a murit si tatal meu a facut succesiunea in 1999. Surorile tatalui au renuntat la notariat in 1997 la succesiune dar aduc acum un testament in baza caruia bunica (mama lor) le-ar fi lasat un teren. In dosarul de succesiune nu scre nimic de acest testament iar eu am obtinut certificat de mostenitor pe teren in urma succesiunii dupa tata. Notarul imi spune ca renuntarea la succesiune in termenul legal de 6 luni (pe codul vechi) conduce si la renuntarea la mostenirea testamentara. Este adevarat? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 31 Iulie 2014
gratiand, utilizator
Cel mai recent răspuns: gratiand , utilizator 08:33, 4 August 2014
Da, este adevarat. Cine renunta la mostenire renunta la toate bunurile prezente si viitoare care au fost sau se vor gasi in patrimoniul celui care a decedat. Daca cele doua surori au dat la vremea aceea declaratii de renuntare in fata notarului si s-a dezbatut mostenirea numai pe anumite bunuri, surorile tatalui dvs. sunt considerate a fi renuntatoare si la celelalte bunuri care nu au fost declarate in masa succesorala la vremea cand s-a dezbatut mostenirea.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
alla1975, utilizator
Multumesc mult.
Imi puteti spune si ce articole din codul civil, codul de procedura civila sau alta lege se refera la acest aspect?
Renunţarea la succesiune este reglementată de art. 1120 şi următoarele din noul Cod Civil
Multumesc inca o data!
Avand in vedere faptul ca succesiunea s-a deschis in 1997, nu se aplica vechiul cod civil?
Daca da, ce art. din vechiul cod stipuleaza ca renuntarea la succesiune implica si renuntarea la testament?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare masa succesorala vs testament gratiand gratiand As avea nevoie de un sfat. In 1997 tatal meu a facut succesiunea dupa mama sa (bunica mea)decedata in acelasi an, masa succesorala constand intr-un apartament. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate refuza intrarea in posesia unei mosteniri? jacquelline jacquelline Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: am o prietena ai carei parinti au divortat cand ea era foarte mica, iar ea a fost crescuta de mama, ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)