avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire la imbunatari aduse la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire la imbunatari aduse la mostenire

Am avut proces de iesire din indiviziune,fratii nefiind de acord,imobilul mi-a fost atribuit mie eu urmand sa-i despagubesc pe fiecare cu o anumita sulta,in momentul cand mi sa propus am mentionat ca eu pe langa o camera pe care mi-o dadu-se parintii cand traiau am mai construit o camera si un hol cu toate imbunatarile,,apa,canalizare in casa trase de mine,placate termoizolat cu poliester,cimentuite,cu gresie,faianta,parchet,glet...mi sa spus de catre dl judecator ca nu mi se mai poate atribui iar expert si ca sa fac eu o lista cu toate imbunatatirile si cat m-au costat ca sa scada din pretul casei,eu am intrebat avocata daca pot pune un expert cu licenta..cu firma sa-mi faca expertiza ca nu mai stiu cat mau costat acum 15 ani constructiile,mia zis ca pot,am facut expertiza cu poze doveditoare ( valoarea de 110 mil.bani vechi) ca la urmatorul termen sa mi se spuna ca nu se ia in considerare ca nu se afla pe lista tribunalului acel expert si ca imi atribuie dansul unul ( acum sa putut...),avocata nu stia ca nu se poate?putea sa-mi recomande unul sau sa-mi spuna unde pot gasi unul care sa figureze pe lista.. cel pus de instanta nu sa prezentat la fata locului sa faca expertiza imobilului si din calculele lui au reiesit 60 mil vechi,nu mi sa dat o copie dupa expertiza,asta fiind la ultimul termen cand sau prezentat si fratii cu avocat prin care spunea ca nu sunt facute de mine fara sa dovedeasca cu nimic ceea ce au spus si mi sa respins cererea de despagubire pe motiv ca nu am adus martori, dovezi,mentionez ca nu mi sa cerut martori si la ultimul termen am avut un martor cu mine dar nu la citat avocata si era si sora prezenta,daca ar fi intrebat-o nu ar fi mintit,,,sunt constienti ca eu le-am facut dar au vrut sa se razbune pe mine,fratii au mintit stiind ca e ultimul termen si nu mai puteam face nimic,vrand sa se imparta egal,eu cheltuiind mult mai mult de cat a pus expertul,ei nu au investit nimic,restul casei fiind doar din chirpici,fara nici o imbunatatire,am primit hotararea cum ca mi se atribuie intregul imobil si sultele fixate in 4 parti egale,am facut apel...urmand sa mi se spuna data termenului luni,daca le dau banii toti si ii dau in judecata in alt proces n-o sa mai pot recupera nimic de la ei deoarece nu au servici,bunuri si le place bautura si jocurile de noroc,mai am vreo sansa sa mi se faca dreptate la acest apel?sa mi se scada ceea ce am investit?
Cel mai recent răspuns: ContSters280223 , utilizator 19:48, 20 August 2014
multumesc,dar daca ar fi sa deschid alt proces ca sa-mi pot recupera investitiile cam cat ar dura sa se dea un termen?cam cat ar dura procesul?si costurile cam cat ar fi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imbunatatiri ContSters280223 ContSters280223 Am avut un proces ptr iesire din indiviziune,fratii nefiind de acord,nu a fost posibila partajarea in natura si mi sa atribuit intregul imobil mie,urmand ca ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune prin judecatorie ContSters280223 ContSters280223 Buna ziua,am si eu o problema si nu stiu ce drepturi am,suntem 4 frati si am mostenit o casa cu 4 camere tip vagon,adica lipite una de alta,acum 4 ani am vrut ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar: cum se calculează, la final, cheltuielile de judecată pe care le suportă fiecare parte? Dan_Morow Dan_Morow Buna dimineata, Va rog se imi raspundeti si mie la 3 intrebari: - am platit taxa de timbre in valoare de 30.000 lei pentru partajul unei case. Paratul nu a ... (vezi toată discuția)