Formulati o contestatie la judecatoria din raza localitatii unde s-a savarsit/constatat fapta, prin care cereti anularea PV- ului cu pricina.
Cererea se întocmeşte în 2 exemplare şi trebuie să cuprindă:
-1. cererea semnată şi datată;
-2. copia procesului-verbal de constatare;
-3. copie act de identitate ;
-4. copie a dovezii de reţinere a permisului de conducere, certificatului de înmatriculare (dc. e cazul)
-5. copie a oricăror alte acte sau documente în susţinerea plângerii.
Contestatia se depune in termen de maxim 15 zile de la data comunicarii sau inmanarii PV- ului de contraventie.
ATENTIE!!! In practica, Politia Comunitara mai trimite asa-zisele "note de constatare" a contraventiei, prin care va someaza sa platiti amenda. NU faceti asta daca nu s-a incheiat in prealabil sau ulterior PROCES VERBAL DE CONSTATARE. Termenele legale de achitare a amenzii sau contestatie curg de la data comunicarii PROCESULUI VERBAL, NU A "NOTEI DE CONSTATARE".
Pana sa procedati conf. sfatului primit anterior, semnati de primire si intrati in posesia p.v. pentru a avea ce sa anulati in instanta.Semnatura nu inseamna ca si recunoasteti continutul.
daca bine am inteles, dvs va ocutpati de confirmarea PV primite spre executare, de l terti, nu e vorba de un PV intocmit pt. dvs. Eu nu l-as confirma, l-as restitui emitentului pe motiv de vicii de intocmire, art.141 din OG nr.92?2003, parca.
Restituiti emitentului procesul verbal cu mentiunea aratata,ca data constatarii contraventiei nu exista in calendar.Adresati-l sefului organului emitent,cu mentiunea" personal d-lui..."pentru a constata si singur cele cuvenite despre profesionalismul subordonatilor sai,nu inainte de a-l xeroxa impreuna cu adresa de returnare pentru orice eventualitate