avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract furnizare servicii telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract furnizare servicii telefonie mobila

Buna ziua,
La un operator de telefonie mobila, inainte cu 60 de zile de expirarea contractului ai posibilitatea de a reinoi contractul beneficiand de unele facilitati. In cazul meu am achizitionat un telefon.
In expunerea mea apare urmatoarea problema: am reinoit contractul in data de 16.07.2014 si am achizitionat un telefon (destul de scump). Dupa aceasta data am plecat din tara, reintorcandu-ma dupa 8 zile. Dupa o zi de utilizare a telefonul am constatat ca acesta nu functioneaza conform, in sensul ca avea unele probleme legate de utilizarea camerei foto (un motiv pentru care l-am si cumparat). Cand am sosit in tara m-am dus cu telefonul la operatorul de unde l-am cumparat sa mi-l inlocuiasca (conform legii 449/2008 - in intelesul meu la art. 9), dar am fost refuzat pe motiv ca nu mai este valabil termenul de 30 de zile prevazut de lege. Drept urmare, am dus telefonul la service si acum, pe banii mei, vorbesc din "palma".
Intrebarea mea ar fi urmatoarea: as putea rezilia contractul de furnizare a serviciilor de telefonie mobila pe motiv ca eu cand am incheiat acest contract am avut in vedere beneficiu de a achizitiona un telefon (bun nu defect), bineinteles cu returnare produsului deoarece acesta este defect in service si eu nu am beneficiat de utilizarea lui decat partial?
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra!
Cu stima,
Un utilizator "parlit"!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:13, 1 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Lipsa de conformitate de care vorbiti trebuie confirmata service in scris. Doar pe baza unei negatii de reparare (sau proces verbal ori cum denumesc ei hartia respectiva) puteti incepe o negociere cu magazinul in acest sens, al rezilierii contractului.
Acel termen de 30 de zile de care v-au spus nu exista in legislatie, au vrut sa scape de dvs. repede. In schimb reparatia trebuie facuta intr-un timp rezonabil, asta insemnand in opinia mea nu mai mult de 15 zile lucratoare sau calendaristice - nici acest termen nu este precizat in lege.

Asteptati sa vedeti ce va zice service-ul.

@madalinavmanu
Utilizatorul a scris:

...am reinoit contractul in data de 16.07.2014 si am achizitionat un telefon.
Cand am sosit in tara m-am dus cu telefonul la operatorul de unde l-am cumparat sa mi-l inlocuiasca

Care vanzatori ambulanti, ce posta etc. :-/
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
Ares-3, moderator
Este cumparat direct din magazin, l-am cumparat in data de 16.07.2014. M-am prezentat la magazin in data de 28.07.2014 si le-am solicitat sa-mi dea in scris ca refuza sa mi-l schimbe (12 zile calendaristice si 8 lucratoare). Am primit de la juristul lor negatie semnata si stampilata de cel de la magazin.

Cu stima,
Acelasi utilizator "parlit"!
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
mirceabarbu, utilizator
Hartia primita de la magazin nu va ajuta la nimic atata timp cat telefonul este la service. Doar daca aveati negatie de la service + refuz de schimbare de la magazin va puteati adresa ANPC.
Oare prejudiciul moral nu exista in situatia asta? Eu am cumparat un produs pentru a ma folosi de el (camera foto a telefonului, motiv pentru care l-am cumparat) si de a surprinde momentele placute ale vietii de familie (sotie si copil)!!!! Si asta in termen de 12 zile calendaristice sau 8 zile lucratoare!!!!
Nivelul de civilizatie isi spune cuvantul si in aceasta speta!!! Intr-adevar nu schimbam noi lumea dar poate o putem imbunatatii!!

Alte discuții în legătură

Garantie produs cumparat online tdrtdr tdrtdr Buna ziua, Am cumparat un telefon de la un magazin online. L-am primit pe 27 iar acum am observat ca are un defect la camera foto. Nu au trecut nici 48ore de ... (vezi toată discuția)
Dupa cate zile de service se inlocuieste telefonul? veveritzab veveritzab Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am achizitionat un telefon de la (xxxxxx) si s-a defectat, la-m dus in servive si dupa resoftare are aceleasi ... (vezi toată discuția)
Produs nereparat sau inlocuit in termen de 15 zile Mariusmrs89 Mariusmrs89 Buna ziua , ce este de facut in situatia in care un comerciant nu imi repara sau inlocuie produsul defect in termen de 15 zile calendaristice cum scrie in ... (vezi toată discuția)