avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!!! Pot lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!!! Pot lua copilul?

Sotul este plecat la lucru in stainatate, sotia s-a mutat cu copilul la mama ei , in alta localitate de unde s-au casatorit si aveau domiciliul. Sotul a venit in concediu si vrea sa isi ia copilul(si sotia daca vrea) sa il duca in vizita la parintii lui , dar sotia nu este de acord, desi ea nu lucreaza (nu lucrat deloc de cand are copilul-de aprox.6 ani) si sotul o intretine. Poate sotul sa isi ia copilul fara acordul sotiei si dupa vizita sa il duca inapoi ?E legal? Va rog sa imi dati cateva sfaturi!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:43, 4 August 2014
Ar fi legal dupa parerea mea dar este bine sa aveti si avocat care sa va sustina in caz de probleme.
(editat- discutia nu e despre avocat si plata acestuia)

Dreptul de a lua copilul exista.
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc de raspuns, asi mai dori cateva parereri , daca ia copilul peste voia ei si ea anunta politia ca a luat copilul (eventual sa spuna ca "a rapit" copilul) care sunt urmarile?
Nu exista doamna asa ceva..e si copilul lui si in momentul asta ambii parinti pot decide in ce priveste copilul.
Asa cum mama a plecat cu copilul de acasa, asa si tatal il poate lua inapoi acasa sau in vizite la bunici.
Daca mamei nu ii convine, sa se adreseze instantei.

pusa2mimi a scris:

Multumesc de raspuns, asi mai dori cateva parereri , daca ia copilul peste voia ei si ea anunta politia ca a luat copilul (eventual sa spuna ca "a rapit" copilul) care sunt urmarile?

Eu de aceea am spus ca aiurea in tramvai poate ajunge pe la sectie si sa dea cu subsemnatul.Depinde si ce fel de plangere se face si ce organ statal se implica, depinde de relatii si de alte amanunte cu importanta diferita.
Multi clienti de-ai mei rezolva aceste probleme prin telefon fiind informati in caz de probleme concrete.
Telefonul poate fi de un ajutor imens.
Este un fel de iesire ca in Matrix...

Dreptul de a lua copilul il are dar se poate considera ca nu este legal daca spre exemplu copilul nu vrea si se opune.

In strainatate in caz de probleme cu copilul acesta este luat si nu il mai vede parintele sau chiar niciunul dintre ei foarte mult timp.
Si in Romania pot exista probleme asemanatoare...

Este foarte mult de discutat pe acest aspect...
Multumesc de raspunsuri. nu stiu cum vor evolua lucrurile dar ,pentru binele copilului sper sa se inteleaga amiabil, totusi este bine de stiut care sunt drepturile parintelui care nu locuieste cu copilul(chiar daca este unicul care il intretine).

Alte discuții în legătură

Vizitarea copilului de catre tata si pensia alimentara mihaelag84 mihaelag84 Buna ziua, Am divortat anul trecut in ianuarie pe cale amiabila, prin notar. In urma divortului fetita mea in varsta de 5 ani (la acest moment) a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - plecare de acasa cu copilul Trusca20 Trusca20 Soția mea a plecat de acasă cu tot cu băiatul de 3 ani după niște bârfe auzite la serviciu dar nefiind nimic adevărat.acum nu mă mai lasă să îmi ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)