avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor!!! Pot lua copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor!!! Pot lua copilul?

Sotul este plecat la lucru in stainatate, sotia s-a mutat cu copilul la mama ei , in alta localitate de unde s-au casatorit si aveau domiciliul. Sotul a venit in concediu si vrea sa isi ia copilul(si sotia daca vrea) sa il duca in vizita la parintii lui , dar sotia nu este de acord, desi ea nu lucreaza (nu lucrat deloc de cand are copilul-de aprox.6 ani) si sotul o intretine. Poate sotul sa isi ia copilul fara acordul sotiei si dupa vizita sa il duca inapoi ?E legal? Va rog sa imi dati cateva sfaturi!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:43, 4 August 2014
Eu sa stiti ca intodeauna recomand sa se inteleaga amiabil.
Doar ca fortez lucrurile sa se ajunga la amiabil...
Din pacate...aceasta regula uzitata de mine mereu ajunge la rezultat...

Spun... din pacate...deoarece cateodata intelegerea este rodul concluziei ca neintelegerea poate fi mai daunatoare pentru cel care nu vrea sa dea dovada de intelegere...
Important este sa se ajunga la aceasta concluzie de acea persoana...indiferent de modul folosit...dar...in limitele legii...evident...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitarea copilului de catre tata si pensia alimentara mihaelag84 mihaelag84 Buna ziua, Am divortat anul trecut in ianuarie pe cale amiabila, prin notar. In urma divortului fetita mea in varsta de 5 ani (la acest moment) a ramas cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - plecare de acasa cu copilul Trusca20 Trusca20 Soția mea a plecat de acasă cu tot cu băiatul de 3 ani după niște bârfe auzite la serviciu dar nefiind nimic adevărat.acum nu mă mai lasă să îmi ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatalui la separare ady_29 ady_29 Buna seara, Am problema cu care ma confrunt de cateva saptamani. Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator. Ma numesc Ionel, am 35 ani, sunt casatorit de 10 ... (vezi toată discuția)