Buna ziua!
Am avut un proces pt declararea falimentului unei firme unde eu aveam calitatea de administrator. La ultimul termen insa, anaf-ul a cerut ca judecatorul sa acorde avizul pt atragerea raspunderii personale a subsemnatei, in baza cap.V pct.5.1. Ordin ANAF 127/2014.
Pentru aceasta solicitare nu s-a depus nici un referat / inscris pt a arata motivele pt care se solicita acest lucru. S-a cerut doar in baza motivarii in drept. Cu toate acestea, anaf-ul a primit acest aviz. Daca ne ducem insa la art. respectiv, vom vedea ca: "5.1. In cazul debitorului declarat insolvent, angajarea raspunderii solidare a persoanelor care indeplinesc conditiile prevazute de art. 27 din Codul de procedura fiscala se va demara doar dupa primirea avizului judecatorului sindic.
5.2. In cazul in care, dupa analizarea tuturor datelor si informatiilor, organul fiscal cu competente in executarea silita a debitorului constata ca sunt indeplinite cerintele prevazute de lege, va proceda la valorificarea acestora initiind demersurile pentru aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare".
Ce parere aveti: avand in vedere ca nu a existat nici o motivare in acest sens, nu vi se pare ca acest lucru reprezinta o antepronuntare? De unde stia judecatorul ca eu indeplinesc sau nu conditiile pt atragerea raspunderii personale?
Va rog, cine ma poate ajuta?