avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Nemotivare in fapt, motivare in drept
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Nemotivare in fapt, motivare in drept

Buna ziua!
Am avut un proces pt declararea falimentului unei firme unde eu aveam calitatea de administrator. La ultimul termen insa, anaf-ul a cerut ca judecatorul sa acorde avizul pt atragerea raspunderii personale a subsemnatei, in baza cap.V pct.5.1. Ordin ANAF 127/2014.
Pentru aceasta solicitare nu s-a depus nici un referat / inscris pt a arata motivele pt care se solicita acest lucru. S-a cerut doar in baza motivarii in drept. Cu toate acestea, anaf-ul a primit acest aviz. Daca ne ducem insa la art. respectiv, vom vedea ca: "5.1. In cazul debitorului declarat insolvent, angajarea raspunderii solidare a persoanelor care indeplinesc conditiile prevazute de art. 27 din Codul de procedura fiscala se va demara doar dupa primirea avizului judecatorului sindic.

5.2. In cazul in care, dupa analizarea tuturor datelor si informatiilor, organul fiscal cu competente in executarea silita a debitorului constata ca sunt indeplinite cerintele prevazute de lege, va proceda la valorificarea acestora initiind demersurile pentru aplicarea procedurii de angajare a raspunderii solidare".
Ce parere aveti: avand in vedere ca nu a existat nici o motivare in acest sens, nu vi se pare ca acest lucru reprezinta o antepronuntare? De unde stia judecatorul ca eu indeplinesc sau nu conditiile pt atragerea raspunderii personale?
Va rog, cine ma poate ajuta?
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2014
mioara2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 11:12, 7 August 2014
Aveti posibilitatea si o buna sansa sa contestati (in termenul legal) si sa cereti lamuriri in acest sens.
Buna ziua.
Inca nu am primit hotararea.
Nu stiu in ce termen pot contesta aceasta hotarare. Daca ma puteti ajuta...=D>
Multumesc anticipat.
De obicei 15-10 zile de la comunicare, scrie in hotarare, insa consultati avocatul sa nu treaca termenul dintr-o eroare.
Multumesc frumos!
Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare comunicata doar la lichidator. cum fac apelul? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! In situatia in care, intr-un dosar de insolventa, creditoarea majoritara obtine avizul pentru atragerea raspunderii in solidar conform art. 5.1 din ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru avizare mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Ieri sora mea a avut un proces pentru falimentul unei societati unde ea are calitatea de administrator. Toata lumea se astepta ca sa se termine ... (vezi toată discuția)
Lipsa dreptului la aparare mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Punem in discutie urmatoarea speta: In cadrul unui proces de insolventa, ANAF solicita avizul pentru atragerea raspunderii in solidar a ... (vezi toată discuția)