Nici presedintele asociatiei.nici comitetul executiv ,nici administratorul nu hotaraste fondul de reparatii,numai Adunarea Generala,daca te da in judecata presedintele,comitetul executiv,administratorul va raspunde solitar in fata legii daca nu au respectat legea si ai va sanctiona aspru,in concluzie restantele la intretinere adica(apa,gunoi,curent,lift, etc etc ), trebuie sa le platesti iar fondul de reparatii daca nu a hotarat adunarea generala il poti refuza,daca altii platesc este problema lor,si daca asociatia nu a respectat legea,poti avea castig in instanta,in instanta se judeca dupa lege, nu dupa cum vrea fiecare.la fond reparati nu se percepe penalizari,se achita restantele la intretinere cele vechi.Succes
@Dorinel_77,
Mai pe intelesul nostru, daca un proprietar/locatar/chirias nu isi indeplineste obligatiile de plata - ca sa poata fi dat in judecata, trebuie sa o faca AG a proprietarilor, da?
Adica, com. ex., in speta presedintele daca face acest lucru, o face in nume propriu si pe raspunderea sa?
Interesant de unde scoateti „perlele” acestea, poate ne spuneti si noua, ne mai inspiram, mai spunem si la altii - pentru ca nu toata lumea acceseaza acest forum!
Referitor la Fd. de reparatii - ca acesta trebuie / poate fi refuzat la plata - chiar este adevarat?
Pot sa dau un exemplu?
In urma unei ploi zdravene, terasa blocului a fost deteriorata foarte tare. Proprietarii de la ultimul etaj sesizeaza as. prop., com. ex. constata ca trebuie sa se faca reparatii urgente (in AG precedenta nu au fost prevazute si aprobat Fd. de reparatii terasa). Astfel ca com. ex. prin atributiunile sale procedeaza la infiintarea de urgenta a unui fond de reparatii, chiar repartizeaza pe urmatoarea lista de plata sume pentru efectuarea acestei lucrari;
Bun, ce se intampla acum, unii proprietari incep sa achite acest fond (este treaba lor daca achita), iar altii pot refuza achitarea acestui fond, ba mai mult poti actiona in instanta as. prop. - asa ati afirmat... Care este varianta adevarata/corecta?
Cum spuneam, foarte interesant si as vrea - daca nu este cu mare suparare sa ne spuneti de unde v-ati inspirat, ca nu de alta, dar nici eu nu mai vreau sa achit niciun fond de reparatii cand se strica de exemplu interfonul, usa de la intrare in bloc sau cand se mai intampla sa se infunde subsolul - toate, lucrari care nu au fost aprobate de AG a proprietarilor! Vorba aia: vi s-au intamplat dvs. aceste lucruri?
Buna ziua,
Toti proprietarii au OBLIGATIA de a achita lista de intretinere. Toate deciziile , sumele incasate etc trebuie sa fie in acord cu legile in vigoare, altfel, sunt nule. Nu neaparat, am o problema ca, se strang cate 15 lei/luna/apartament pentru eternitate. SUnt deranjat de faptul ca, dnul "administrator, imi zice ca, acesti bani ii strange sa fie acolo. Nu mi-a prezentat niciodata un proces verbal al AG., sa se vada pt ce strangem acesti bani, pe ce perioada. Stiu ca, reparatii trebuiesc facute, mai ales la blocurile vechi.....dar, sa fie facute cu cap, de calitate si sa specifici pt si cat timp strangi acesti bani. Nu, sa vina sa imi spuna ca, asa s-a hotarat intr-o AG, acum nu stiu cat timp. Eu, m-am mutat in acest bloc acum 2 ani si nu am participat la AG cand s-a vb de strangerea acestui fond de reparatii, pt ca, nu, locuiam aici.
Din pacate, fiind Asociatie de Locatari, nu putem merge dupa legile in vigoare, colac peste pupaza, nu avem nici STATUT, regulamente interioare, care tehnica, cei care sunt angajati iau bani de pe STAT de PLATA (platim impozit salarii la fisc), dar contracte de munca NU au dorit dansii sa isi faca si sa le declare, platile pt reparatii se fac prin proces-verbal, cont bancar AL nu are, ci este facut unul pe numele de pers fizica (mosu este in comitetul executiv)...ce sa mai zic.....totu-i bine si frumos.
Normal sa fiu suparat si sa refuz sa fac dupa cum imi dicteaza dansul si imi impune cum sa imi platesc restantele la intretinere. Mereu, doreste si este important sa ii dau banii de f reparatii (sa fie la zi cu asta).
Numai bine.