avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mamele care beneficiaza de amnistie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mamele care beneficiaza de amnistie

In martie 2013 am nascut al doilea copil si pana in iunie 2013 am fost in medical, apoi am intrat in Concediu crestere copil, a doua optiune, pana in iunie 2014. Cei de la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie sociala mi-au gresit calculul indemnizatiei, luandu-mi in considerare si stimulentul primului copil. Astfel, dupa 9 luni de ccc, in urma unui control, si-au dat si ei seama ca au gresit, eu avand sa dau inapoi 2400 de lei, suma pe care am si achitat-o acum doua saptamani.
Problema se pune in felul urmator: eu sunt una din cele 12460 de mame ce beneficiaza de aceasta amnistitie? Imi voi mai recupera banii sau nu?Sunt intrebari la care eu, omul de rand, nu pot sa-mi raspund pentru ca n-am inteles ce mamici beneficiaza de aceasta amnistie.
Astept sa ma lamureasca cineva pentru ca cei de la Agentia Judeteana habar nu au.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 2 August 2014
Pana la aparitia actului normativ nu putem face decat presupuneri cu privire la cei care vor beneficia de amnistia fiscala.
1. Cei de la Agentie nici nu au de unde sa stie deocamdata daca nu a aparut actul normativ.

2. Pana acum au fost numai discutii la TV, sa asteptam sa apara actul in Monitorul oficial si apoi discutam.
Morisa a scris:

....
Problema se pune in felul urmator: eu sunt una din cele 12460 de mame ce beneficiaza de aceasta amnistitie? Imi voi mai recupera banii sau nu?.....



Legea se va emite pentru cei care datoreaza bani si nu pentru cei care ar trebui sa primeasca.
Prin urmare, daca trebuie sa primiti bani ,atunci nu veti intra sub incidenta prevederilor viitorului act normativ.

Am avut sa le inapoiez 2400 de lei in urma unor calcule facute gresit de catre Agentie, suma ce trebuia returnata in 180 de zile de la primirea instiintarii, conform Ordonantei de Urgenta nr. 44 din 26 iunie 2014. Tinand cont de faptul ca trebuia sa ma duc in fiecare luna la casieria lor sa platesc(asta incluzand si un drum de 140 de km dus-intors), am hotarat sa achit intreaga suma, chiar daca efortul financiar a fost enorm si greseala nu a fost a mea.
Deci nu am avut de luat bani de la ei, ci de dat.
In aceste conditii, asa cum se promite, veti beneficia de amnistie fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Guvernul ponta iarta de pacate si de datorii mamele si pensionarii. 12.000 de femei sunt pe lista ministerului muncii ioanaina ioanaina Buna ziua, ce stiti despre articolul de mai jos: Ministrul Muncii a declarat ca, in urma unei decizii a Curtii de Conturi de verificare a dosarelor pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie calculata gresit FlorentinaBuzduga FlorentinaBuzduga Buna ziua. In perioada 2009-2011 , am beneficiat de indemnizatia de crestere a copilului in cuantumul de 85% din media veniturilor nete înregistrate în ... (vezi toată discuția)