avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere in preaviz

Buna ziua,
Pot fi concediat daca ma aflu in perioada de preaviz? Mentionez ca am preaviz semnat si stampilat de angajator dar sunt amenintat ca o sa fiu concediat deoarece mi se cere sa stau cate 10 ore la lucru si eu stau numai 8, conform cu ceea ce scrie in CIM.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 2 August 2014
da, puteti fi concediat in perioada preavizului dar va fi un abuz din partea angajatorului si il puteti actiona in judecata cerand daune compensatorii
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Prin urmare, daca in perioada de preaviz savarsiti o abatere disciplinara , atunci exista posibilitate ca sa se decida concedierea disciplinara a dvs.

Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Pe durata preavizului,durata timpului de munca este cea mentionata in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrul suplimentar - refuz consecinte Didu93 Didu93 Buna. Sunt asistent medical angajat la stat si as vrea va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire legat de orele suplimentare. Stiu ca legea doar in 2 cazuri ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare balaceanumihaela balaceanumihaela Se poate ca un angajat sa fie obligat sa faca ore suplimentare? daca refuza acest lucru este posibil sa fie concediat? (vezi toată discuția)
Ajutor!!! vor sa ma dea afara! tintadanut tintadanut Sunt amenintat de sefi, ca daca nu vin la ore suplimentare de acasa voi fi dat afara indisciplinar. Daca ma dau afara asa mai am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)