avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scrisoare de la banca, adresata fostului sot, sosita ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scrisoare de la banca, adresata fostului sot, sosita pe adresa mea

Buna seara,

Am gasit la cutia postala un plic adresat fostului sot, din partea unei banci. Divortul a fost in 2007, iar anul acesta, in martie 2014, fostul sot a decedat. Ce ar trebui sa fac eu cu acel plic? Mentionez ca nu l-am deschis.

Am banuiala ca fostul sot n-a anuntat banca atunci cand si-a schimbat adresa in urma divortului, desi pana acum n-am primit niciodata notificari acasa la mine, de la acea institutie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:39, 4 August 2014
Multumesc frumos, gi-jane2, aveti drepatate.
Nu ma leg la cap daca nu ma doare.
Pe de alta parte, probabil ca periodic banca va trimite scrisori adresate fostului sot, la adresa unde locuiesc eu, in lipsa unui raspuns.
Cred ca voi trimite plicul prin posta, cu specificarea celeilalte adrese, pentru ca nu vreau sa fiu stresata in continuare de povestea asta.

Multumesc pentru raspunsurile primite pana acum, m-au ajutat sa iau o decizie.
Ce va face sa credeti ca n-o sa fiti stresata in continuare? :D
Daca aia era adresa din buletin si cea cand a facut creditul, la aia or sa trimita instiintarile indiferent de ce le ziceti dvs.
Corect, daca banca trimite scrisorile pe adresa la care locuiesc eu, inseamna ca il au in baza de date cu aceasta adresa.
Eu voi returna plicul primit, cu specificare ca destinatarul nu mai locuieste aici din anul 2007, si voi indica cealalta adresa, unde a locuit pana la data decesului.
Daca le spun acest lucru, pana cand vor trimite instiintari?

Putea foarte bine sa fie alta situatie, si acum, aici sa locuiasca altcineva care se trezea cu plicuri de la banca, pe numele unei persoane pe care nu o cunostea.
Arunca plicul nr.1, il arunca si pe cel cu nr.2.... pana cand?
Macar eu voi indica alta adresa.

Nu e mai bine asa?
Sunt multe cazuri ca cel dat exemplu de dvs, cu case vandute in care bietii cumparatori au astfel de neplaceri si mai sunt cazuri in care persoane au luat in spatiu persoane care au datorii. Cu bancile in general nu prea sunt probleme de agresivitate, mai rau e cand e vb de firme de recuperari creante.
Nu faceti rau ca trimiteti plicul inapoi cu explicatii, dar nici bine nu faceti.
Arunca plicul nr.1, il arunca si pe cel cu nr.2.... pana cand?

Pana cand nu mai primeste, astea inceteaza la un moment dat.

Alte discuții în legătură

Succesiune frati adriana vulcu adriana vulcu Sotul meu a avut un cumnat care a decedat in 2001, iar sora sotului a decedat in 2008. Nu au avut copii, nu au testamente si au stat impreuna dar au fost ... (vezi toată discuția)
Cum dau in judecata o societate de leasing? Costinel Burca Costinel Burca De la o vreme , un IFN care acorda imprumuturi cu dobanda foarte mare , imi trimite fel de fel de plicuri prin care se ofera sa-mi dea un imprumut rapid de ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)