avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Depunerea plangerii penale pentru lovire - modalitati, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Depunerea plangerii penale pentru lovire - modalitati, procedura

cum pot sa depun o plangere penala pentru lovire impotriva unei persoane? numai personal? sau se poate si prin posta sau prin e-mail?
mentin ca nu sunt rani grave dar am adeverinta de la medicul legist...si am 3 martori..nu rana ma deranjeaza ci faptul ca am fost lovit de un tiner de 19 ani,iar eu am 36 de ani si familist si ma simt foarte jignit,mie rusine din toate punctele de vedere.
faptuitorul poate sa primeasca NUP sau SUP sau daca nu ne impacam dosarul sigur ajunge la instanta?
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
puncuskaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:04, 5 August 2014
Se poate depune prin posta. Solutia depinde de procuror. Nu este neaparat ca fara impacare sa se ajunga in instanta.
daca in tipul urmaririi penale ori in faza de judecata nu va retrageti plangerea ori nu incheiati cu el un acord de mediere, acesta va fi pedepsit cf legii penale, in functie de stare sa ( curat sau cu recidiva) poate primi o amenda doar, ori o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare ori chiar executare.
ce amenda poate sa primeasca? poate sa scape cu cateva sute de lei?
depinde de gravitatea faptei, a imprejurarilor in care a comis-o, de antecedente, de comportamentul din timpul urmaririi penale, si de regretul fata de fapta. In cel mai bun caz poate lua doar cateva sute de lei amenda. Dar depinde de multi factori, si nimeni nu il poate asigura de acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2014
ILIE DORIN, Mediator
:offtopic:
Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un alt topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca Regulamentul de postare ( pct.3.3 ).
Daca mai aveti nelamuriri in legatura cu subiectul deschis, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde ".
Multumesc pentru intelegere.
puncuskaa a scris:

Pot sa deschid actiune in instanta cu inlaturarea politiei (lovire) sau trebuie sa depun plangere si depinde de procuror daca dosarul ajunge la instanta sau pot sa dau in judecata pe agresor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica In data de 26 Ianuarie am fost agresat de doua persoane in fata unei discoteci. Pe scurt povestea, din punctul meu de vedere: eram afara asteptam taxiul sa ne ... (vezi toată discuția)
Lovire tytys tytys sunt in proces cu vecini pentru granituire pentru o fasie de teren de 1,20 m *104m iar vecinul a rezemat niste bucati de tabla de casa mea care este cu 10 cm ... (vezi toată discuția)
Furt cu returnarea pagubei .... claus1001 claus1001 Buna ziua. In urma cu doua saptamani s-a furat un telefon mobil din clasa nepoatei mele de 16 ani. Faptasul a fost descoperit, iar telefonul furat a fost ... (vezi toată discuția)