mama mea, care locuia in strainatate a decedat recent, inmormantarea a fost facuta in Romania. problema este ca sora mea si sotul acesteia, care locuiau cu ea acolo nu mai vor sa-mi raspunda nici la telefon, nici la mesaje desi inainte de inmormantarea mamei vorbeam frecvent la telefon sau pe net. Din cate banuiesc eu, totul se rezuma la mostenire si la impartitul acesteia cu mine. va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa aflu daca intradevar exista ceva de impartit (din cate stiu eu are si un teren retrocedat in tara, dar nu am acte sa dovedesc). Puteti sa ma indrumati ce trebuie sa fac sa aflu daca chiar exista acest teren sau daca avea alte bunuri mobile sau imobile la care sa am si eu dreptul? este posibil sa se faca succesiune iar eu sa nu fiu contactat?
Termenul de accepatre a succesiuni este de 6 luni de la data bdecesului pent6ru a nu fi considerat de succesiune. O asemenea declaratie o puteti face si in strainate si in caz ca dezbaterea succesiuni se va face fara dv. puteti solicita anularea a actelor incheiate
va multumesc, ar fi un prim pas, dar cum aflu daca s-a facut succesiunea? este posibil sa se fi facut deja (mama a murit acum 3 luni) fara ca eu sa fiu instiintat?
E posibil sa fie facuta succesiunea si sa nu stiti.Ca ar fi ilegal e alta treaba.
Dati o declaratie la notar de acceptare a succesiunii in termen legal si apoi cautati un avocat.
Nimic nu va impiedica sa consultati un avocat si mai inainte de a merge la notar.
E ceva de lucru in cazul dvs si ar fi bine sa sa grabiti.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa acceptati mostenirea in tremenul legal de 6 luni de la data deschiderii succesiunii (adica data decesului).
buna ziua !
acceptarea succesiunii la notar trebuie sa o faceti sub rezerva de inventar, asa se numeste sau ceva asemanator, notarul stie mai bine
trebuie sa procedati asa ca sa va protejati in cazul in care mama dvs a avut datorii mai mari decat valoarea mostenirii lasate, caz in care cei care accepta mostenirea (fara sa precizeze "sub rezerva de inventar") sunt obligati prin acest accept sa plateasca datoria
discutati si cu un avocat, prima consultatie de principiu este gratuita, succes
(parerea mea este bineinteles a unui cetatean care a citit cate ceva cand eram intr-o situatie putin asemanatoare)
"mostenire" datorii
gregoo
Buna ziua,
In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Datoriile tatalui
yossaria
Parintii mei au divortat in 1996, iar eu fiind minora la vremea respectiva, am fost lasata cu mama. Dupa partaj, tatal meu s-a mutat in alta localitate. ... (vezi toată discuția)