mama mea, care locuia in strainatate a decedat recent, inmormantarea a fost facuta in Romania. problema este ca sora mea si sotul acesteia, care locuiau cu ea acolo nu mai vor sa-mi raspunda nici la telefon, nici la mesaje desi inainte de inmormantarea mamei vorbeam frecvent la telefon sau pe net. Din cate banuiesc eu, totul se rezuma la mostenire si la impartitul acesteia cu mine. va rog sa ma ajutati pentru ca nu stiu cum sa aflu daca intradevar exista ceva de impartit (din cate stiu eu are si un teren retrocedat in tara, dar nu am acte sa dovedesc). Puteti sa ma indrumati ce trebuie sa fac sa aflu daca chiar exista acest teren sau daca avea alte bunuri mobile sau imobile la care sa am si eu dreptul? este posibil sa se faca succesiune iar eu sa nu fiu contactat?
buna ziua, nu asta am vrut sa spun, ci altceva, in fine, e dureros
am sa reformulez: trebuie verificat daca decesul s-a inregistrat acolo unde s-a produs si ca el e a fost apoi transcris si in tara
"mostenire" datorii
gregoo
Buna ziua,
In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Datoriile tatalui
yossaria
Parintii mei au divortat in 1996, iar eu fiind minora la vremea respectiva, am fost lasata cu mama. Dupa partaj, tatal meu s-a mutat in alta localitate. ... (vezi toată discuția)