As vrea sa infiintez un SRL impreuna cu inca o persoana. Amandoi suntem din provincie si am vrea ca firma sa aiba sediul in Bucuresti. Niciunul din noi nu are viza de flotant sau mutatie in Capitala.
Ce putem face?
Nici nu este nevoie sa aveti domiciliul in Bucuresti atata vreme cat sediul societatii este in Bucuresti atunci aceasta va fi infiintata si inmatriculata la Registrul Comertului Bucuresti.
Sediul firmei va putea fi declarat in baza unui contract de inchiriere, comodat, act de proprietate a spatiului etc.
Ar mai fi o situatie la care m-am tot gandit, dar nu stiu unde sa intreb/sa aflu informatii. Cel mai probabil aici. :)
Stiu ca cei care infiinteaza pentru prima data un SRL beneficiaza de anumite avantaje.
Ce nu stiu, este daca una din cele 2 persoane a mai avut un SRL in trecut (SRL care nu mai exista) atunci noul SRL in care cei 2 sunt asociati mai beneficiaza de acele avantaje.
Daca acest lucru nu e posibil, atunci se poate ca firma sa fie infiintata cu un singur asociat (pentru a beneficia de acele avantaje) iar mai apoi sa intre si a doua persoana ca asociat? E ilegal asa ceva?