avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Sunt unic mostenitor al mamei mele si vreau sa va intreb care este cea mai ieftina posibilitate de a intra in posesia averii acesteia: donatie, testament sau succesiune (dupa disparitia acesteia) sau exista alta posibilitate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:54, 4 August 2014
Donatia.
Daca este unic mostenitor, nu e mai simplu cu succesiunea ?
Pentru donatie trebuie cadastru si act de donatie.
Pentru succesiune, doar certificatul de mostenitor.
Cum banuiesc ca dna Cecilia_Dorina nu doreste sa instraineze din averea mamei ci doar sa intre in posesia ei, cred ca succesiunea e mai fireasca.
Din cate am inteles la donatie are o reducere.
Sa vorbeasca cu un notar si sa decida in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea mostenirii dupa mama adoptiva ioanabest ioanabest Parintii mei m-au adoptat cand aveam 3 ani.Dupa moartea tatalui, s-a stabilit prin succesiune mostenirea unei case cu teren, 3/4 eu ca unica fiica, si 1/4 mama ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)
Ce mai simpla cale de a deveni titulara ramo444 ramo444 sunt singura nepoata a bunicii din partea mamei. Mama a decedat si nu mai are frati. Bunica nu se poate deplasa. Care ar fi posibilitatea de a deveni ... (vezi toată discuția)