avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inchiriere apartament - documente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inchiriere apartament - documente

Buna ziua, as vrea sa inchiriez apartamentul si nu stiu cum se face contractul...de unde se ia formular..care este impozitul ( chirie 100 E ). Pot stipula in contract conditii de genul garantie pentru daune....eliberarea apartamentului pt nerespectarea cerintelor mele ? Cine trebuie sa plateasca impozitul anual si habitatul...chiriasul sau proprietarul ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 13:55, 4 August 2014
Puteti sa scrieti in contract toate clauzele pe care doriti sa fie respectate de catre chirias.
Acest contract se inregistreaza la administratia financiara si se plateste de catre proprietar un impozit de 16% (la 100 de euro lunar, rezulta de plata 192 de euro anual). Din cate stiu, s-a introdus si CASS pentru chirii in valoare de 5,5%, deci luati in considerare si aceasta suma.
In plus, cand va prezentati la administratia financiara sa inregistrati ctr, va trebuie si certificat energetic (se intocmeste de un auditor energetic si costa 250-300 lei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe chirii - cedarea folosintei bunurilor vasilemb vasilemb Sa presupunem ca detin ca persoana fizica si inchiriez mai multe proprietati. Conform noului cod fiscal avem: Art. 83 (2) Daca am mai mult de 5 contracte ... (vezi toată discuția)
Taxe contract de inchiriere alexandru andra alexandru andra va rog sa imi spuneti care sunt taxele-impozitul pe care eu ca si proprietar trebuie sa le platesc in cazul in care doresc sa inregistrez contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere locuinta catalin818 catalin818 Buna seara! Incepand cu jumatetea lunii decembrie urmeaza sa inchiriem o garsoniera pe care o avem in proprietate, unui chirias care va lucra in armata si ... (vezi toată discuția)