Buna ziua
Un angajat a depus cerere de incetare CIM in 01.08, cu 31.07.Conducerea doreste respectarea CIM , adica in cazul demisie , cu preaviz de 20 zile lucratoare. Angajatul a afirmat ca nu mai doreste prelungirea CIM si nu a mai venit la serviciu din 31.07. Mai mult, am luat legatuta telefonic astazi cu angajatul si mi-a confirmat faptul ca nu doreste sa mai vina la serviciu nici macar pentru a-si face Nota de lichidare. Pentru cercetare disciplinara in vederea desfacerii CIM pe motive disciplinare, cand demarez cercetarea disciplinara , in ineriorul preavizului sau la expirarea termenului , pentru a putea demonstra cu nemotivatele pontate pe aceasta perioada?
Multumesc frumos.
Acum, daca ati trimis convocatorul prin posta, nu mai avteti nevoie de nici o comunicare prin executor judecatoresc, e buna si posta romana, chiar daca dureaza. Singurul lucru pe care il mai aveti de comunicat etse decizia de incetare, si este suficient daca o puneti la posta in ultima zi din preaviz.
Legat de convocare: verificati ca data semnaturii salariatului pe confirmarea de primire sa fie anterioara datei la care a avut loc sedinta (adicatelea ca salariatul a primit invitatia inainte de sedinat, avand astfel posibilitatea ca sa se prezinte si sa se apare).
Imi pare rau ca v-a suparat gluma, era numai o reflectare a opiniei mele ca, sigur, trebiuie sa va incadrati in preaviz cu desfacerea disciplinara.
Acum veti intocmi proces-verbal al sedintei de cercetare in care veti scrie:
- dmersurile anterioare sedintei, adica "salariatul a fost invitat prin trimiterea postala nr ...."
- ce s-a intamplat la sedinta, cine a fost rezent si cine nu. veti scrie si "salariatul nu s-a prezentat si nu a informat unitatea sau comisia de disciplina despre vreun mtiv obiectiv al neprezentarii"
- fapta de a absenta de la data ... pana la data ... (dovada reclamatia si pontajul) si in continuare pana in prezent (dovada pontajul)
- fapta incalca urmatoarea prevedere legala / din reg. intern.
- comportamnetul general in serviciu al salariatului:
- gradul de vinovatie in savarsirea abaterii disciplinare: intentie,, absentele de la locul de munca nu se pot realiza din neglijenta.
- alte abateri disciplinare anterioare: ...
- motivul pentru care cercetarea disciplinara nu a avut loc: desi a fost invitat prin trimiterea postala pe care a primit-o in data de ..., salariatul nu s-a prezentat la locul de munca.
- comisia propunea urmatoarea sanctiune: desfacerea disciplinara a c.i.m conform 61.a C. muncii.
Pe aceeasi structura veti emite si decizia de concediere. In cateva ore sunt gata, asa ca nu aveti mare graba. Verificati si cercetarrea disciplinara din codul muncii, art 250 si urmatoarele.
Succes.
Comunicarea prin executor este mult mai rapida, chiar in aceiasi zi (de exemplu comunicarea convocarii).
Prin posta poate dura si peste 10 zile lucratoare, avand in vedere "termenul de pastrare" la posta.
N-ai convocare, n-ai cercetare disciplinara.
O convocare prin posta nu dureaza 10 zile lucratoare , iar utilizatorul a spus deja ca a primit confirmare. Prin urmare, dezbaterea despre modul de comunicare nu-si mai are rostul.