Doresc sa achizitionez un imobil si am inteles ca nu se poate face contractul de V-C doar pe numele unuia dintre soti prin notariat (eu am fost asociat intr-o firma care este in curs de pronuntare faliment - mi-e teama de cine stie ce repercursiuni sau atragerea raspunderii...). Daca fac contractul pe numele unor prieteni/rude, ce clauze as putea mentiona astfel incat sa fiu cat mai acoperit si mai sigur pe investitia facuta (sa ma trec ca si coplatitor sau...)? Mentionez ca voi achizitiona imobilul in rate pe 14 ani de la proprietar.
Va rog sa ma ajutati cu o solutie! Multumesc frumos!
Mai intai interesati-va ce raspundere puteti avea dvs ca asociat.
Cumparatul pe numele altora e o alegere gresita daca nu va faceti probe privind simulatia.
Puteti schimba regimul matrimonial, incheiati o conventie si astfel bunul va fi propriu al partenerului.
apelati la un avocat inainte de a alege variante.
1.-convenite=contract...
2.-orice mijloc de proba din care sa rezulte ca de fapt apartamentul in cauza nu este de fapt al prietenilor ci al dvs... de obicei, este un alt inscris, o declaratie pe propria raspundere, in care prietenul recunoaste ca de fapt dvs sunteti proprietar si nu el al respectivului imobil...
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Nu trebuie autentificat, la notar se face numai contractul de vanzare oficial, inscrisul il faceti intre dvs, vanzator si cumparatorul din act, vanzatorul va sti ca dvs dati banii.