avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Doresc informatii despre ceea ce implica insolventa ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Doresc informatii despre ceea ce implica insolventa unei companii

Buna ziua,
Sa zicem ca exista o companie aflata in insolventa (de fapt lichidare voluntare - nu stiu daca este acelasi lucru sau nu). Exista o lista a creantelor cu salarii restante etc pentru angajati, fosti si actuali si alte creante catre stat, utilitati etc. Cine are prioritate la primirea banilor in momentul in care exista incasari? In baza carui articol din care lege?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 5 August 2014
bianca1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:11, 5 August 2014
Prioritar sunt salariatii, apoi statul, apoi utilitatile, insa daca vreti si norma legala trebuie sa precizati cand s-a intrat in insolventa ca sa ne dam seama daca se aplica legea din 2006 (art.123) sau din 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul judiciar si-a insusit valoarea materiala a debitoarei.este legal? rodica_post rodica_post Pe rolul instantei se afla dosar de insolventa al societati...X Lichidatorul judiciar vinde utilajele din cadrul societatii in valoare de ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante mdorina mdorina Buna ziua, avem nevoie de o lamurire deoarece nu reusim sa gasim un raspuns clar Firma la care am lucrat este in faliment , salariile noastre restante au ... (vezi toată discuția)