avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard cu vecinii

Buna ziua, cum se procedeaza atunci cand doresti sa faci un gard comun cu vecinii?
Unul din vecini doreste sa construiasca un gard comun, este ok din punctul nostru de vedere sa platim jumatate din suma dar cum procedez cu banii? Ii dau fara act , doar pe incredere?Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 10:27, 5 August 2014
Buna ziua,
Daca va intelegeti, cel mai bine este sa incheiati un act de mana pe care sa-l scrie cel ce primeste banii.
Actul sa fie in doua exemplare, cate unul pentru fiecare, sa cuprinda suma in cifre si litere, CNP-urile, data si semnaturile celor doi.
In felul acesta exista o dovada achitarii banilor, nu va costa actul decat contravaloarea hartiei pe care sunt scrise si se poate pastra o buna intelegere intre vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmprumut bani familistu familistu In 2011 am luat niste bani imprumut de la un vecin cu act la notar. Termen de rambursare 31.12.2011. Evident din pacate nu am restituit bani. Am gasit ... (vezi toată discuția)
Gard comun anna76_2014 anna76_2014 Buna ziua, Am un teren intravilan fara constructie pe el.Zona este momentan fara constructii. Vecinul meu intentioneaza sa se apuce de constructie. Mi-a ... (vezi toată discuția)
Drept folosinta gard, ca bun comun JustMili JustMili Buna ziua, imi puteti spune va rog ce fel de document ar fi potrivit pt urmatoarea situatie? Vecinul meu solicita achitarea unei sume de bani de catre mine ... (vezi toată discuția)