avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie casa in concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie casa in concubinaj

Buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat intr-o problema:
Am o relatie in concubinaj cu o persoana de aproximativ 6ani,noi acum locuim cu chirie si intamplator am vazut o casa pusa la vanzare care s-a dovedit a fi foarte buna(calitate/pret) si imi doresc foarte mult sa o achizitionam.Si aici intervine problema,dat fiind ca nu suntem casatoriti.
Noi daca achizitionam aceasta casa,exista vreo posibilitate legala sa fim coproprietari 80% si 20%? Ideea acestei convietuirii este aceea de a merge mai departe dar intrucat au fost de-a lungul timpului si situatii tensionate intre noi,imi este foarte teama ca din nou sa nu am de pierdut.In trecut,el a avut ceva probleme financiare,din care eu l-am ajutat sa iasa.Chiar daca noi vom convietui si plati impreuna pentru aceasta casa trebuie sa precizez ca salariul meu este mult mai mare decat al lui,deci ratele pe care le vom plati la casa vor fi in proportie de 80% din salariul meu si mi-e teama ca dupa ceva ani,sa nu intervina ceva iar eu sa pierd din nou din punct de vedere financiar.
Nu vreau sa se ajunga la o astefel de situatie,de aceea va rog ajutati-ma cu un sfat juridic despre ce pot sa fac inca de la actele de vanzare-cumparare.Am incredere dar mi-e si teama(niciodata nu sti ce aduce ziua de maine)


Va multumesc

Cel mai recent răspuns: andu_nat , utilizator 11:46, 5 August 2014
Buna ziua,
DA, la incheierea contractului de vanzare cumparare se poate trece cota de participare si de proprietate a fiecaruia.
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate contract de inchiriere coproprietari Gabriela Mitroi Gabriela Mitroi Buna ziua, Suntem 4 familii intr-o casa nationalizata. Casa revendicata si pare-se castigata de 7 proprietari. Un singur proprietar din cei sapte se agita ... (vezi toată discuția)
Concubinul ma poate mosteni dupa deces CUMPI CUMPI DIupa zeci de ani de concubinaj _avem cate o garsoniera <fiecare pe numele lui>In caz de deces automat ne mostenim unul pe celalalt.?astept raspuns.Va ... (vezi toată discuția)
Partaj in cazul concubinajului ANDREI ANCA ANDREI ANCA Buna ziua,as dori sa imi da-ti un sfat va rog,am trait in concubinaj timp de 8 ani cu prietenul meu,acesta dintr-o casatorie anterioara are doi copii,in timpul ... (vezi toată discuția)